Általános információk a festékszalagokról

Tekercses címkék

Termáltranszfer festékszalagok

Az etikett címkék nyomtatásához (ha nem thermal alapanyagról beszélünk) szükség van thermotranszfer szalag használatára. Ezeket a festékszalagokat a felhasználók különböző néven ismerik, pl.: TTR, ribbon, termotranszfer fólia, termáltranszfer festékszalag stb. A jó nyomat egyik fontos összetevője a festékszalag helyes megválasztása. Kínálatunkban megtalálhatók a matt és fényes papírhoz használható szalagoktól kezdve, a műanyag címkékhez használható fóliákon át, a near-edge és színes szalagokig minden alapanyag.

A festékszalagokat alapanyag szerint három nagy csoportba sorolhatjuk: WAX (viasz), WAX-RESIN (viasz-gyanta), RESIN (gyanta). A wax-os festékszalagok általában papír címkékhez használatosak, kis fejhőmérséklet és nagy nyomtatási sebesség jellemzi őket. A resin alapú szalagok a legnagyobb mechanikai és oldószer-vegyszer behatásnak is ellenállnak, szintetikus anyagokon (PP, PE, PET, stb.) dolgoznak a legjobban, nyomtatási sebességük kisebb és nagyobb fejhőmérsékletet igényelnek. A wax-resin kombináció egyesíti a két festékszalag típus előnyeit, elsősorban papír alapú és nagy igénybevételű címkékhez ajánlottak.

A különböző nyomtató típusok, különböző kiszerelést és tekercselést igényelnek. A termotranszfer szalagokat a nyomtató fajtájától függően belső "IN" tekercsekkel (a pigment a hordozó fólia belső felén van) vagy külső "OUT" tekercsekkel (a pigment a tartó/hordozó fólia külső felén van) szállítjuk. A hordozó fóliára felvitt pigmentet a nyomtatófej elektronikus úton, hő és nyomás segítségével ráégeti az alapanyagra. A általunk szállított szalagok olyan védő réteggel vannak ellátva, amelyek megvédik a nyomtatófejet a túlzott elhasználódástól, ezáltal is növelve a fej élettartamát. A közép és ipari kategóriás vonalkódnyomtatókban általában 1"-os (25,4 mm), míg asztali nyomtatók esetében általában 0,5"-os (12,4 mm) tekercselésű szalagokat használnak. A népszerűbb fajtákat raktárról tudjuk biztosítani, de bármilyen megrendelést 1-2 munkanapon belül szállítani tudunk.


IN belső tekercs - Pl. a SATO, CAB, DATAMAX, CITIZEN stb. nyomtatók esetében.

OUT külső tekercs - Pl. ZEBRA, INTERMEC, TOSHIBA, TEC stb. nyomtatók esetén.


A megfelelő termotranszfer festékszalag kiválasztásához
a következő paramétereket kell ismernünk:

  • a címkenyomtató típusa
  • a nyomtatott anyag szélessége
  • a nyomtatott anyag típusa (papír, műanyag, textil)

Festékszalag kínálatunkban megtalálható az eredeti Zebra transfer szalagok teljes palettája, valamint saját márkás szalagjai is. Az ikonokra kattintva választhat gyártót!

Árajánlatkérés

Cégünk folyamatos ellenőrzés mellett, kizárólag a legjobb minőségű kellékanyagokat (címkét és festékszalagot) szállítja ügyfelei részére, melyek használata nagyban befolyásolja az eszközök hibátlan működését és élettartamát.


0
Kosár tartalma:
0 darab termék
Lista megtekintése
0
Ajánlatkérés:
0 darab termék
Lista megtekintése
0
Összehasonlítás:
    0
    Előzmények: