Általános információk a festékszalagokról

Tekercses címkék

Termáltranszfer festékszalagok:

Az etikett címkék nyomtatásához (ha nem thermal alapanyagról beszélünk) szükség van thermotranszfer szalag használatára. Ezeket a festékszalagokat a felhasználók különböző néven ismerik, pl.: TTR, ribbon, termotranszfer fólia, termáltranszfer festékszalag stb. A jó nyomat egyik fontos összetevője a festékszalag helyes megválasztása. Kínálatunkban megtalálhatók a matt és fényes papírhoz használható szalagoktól kezdve, a műanyag címkékhez használható fóliákon át, a near-edge és színes szalagokig minden alapanyag.

TTR festékszalagok típusai:

A thermotranszfer festékszalagokat alapanyag szerint három nagy csoportba sorolhatjuk:

  • WAX (viasz): a Wax festékszalagok általában papír címkékhez használatosak, kis fejhőmérséklet és nagy nyomtatási sebesség jellemzi őket.
  • WAX-RESIN (viasz-gyanta): a Wax-resin kombináció egyesíti a két festékszalag típus előnyeit, elsősorban papír alapú és nagy igénybevételű címkékhez ajánlottak.
  • RESIN (gyanta): a Resin alapú szalagok a legnagyobb mechanikai és oldószer-vegyszer behatásnak is ellenállnak, szintetikus anyagokon (PP, PE, PET, stb.) dolgoznak a legjobban, nyomtatási sebességük kisebb és nagyobb fejhőmérsékletet igényelnek.

TTR festékszalagok kiszerelése, tekercselése:

A különböző tekercses etikett nyomtató típusok, különböző kiszerelést és tekercselést igényelnek. A termotranszfer szalagokat a címkenyomtató fajtájától függően belső "IN" tekercsekkel (a pigment a hordozó fólia belső felén van) vagy külső "OUT" tekercsekkel (a pigment a tartó/hordozó fólia külső felén van) szállítjuk. A hordozó fóliára felvitt pigmentet a nyomtatófej elektronikus úton, hő és nyomás segítségével ráégeti az alapanyagra. A általunk szállított TTR szalagok olyan réteggel vannak ellátva, amelyek megvédik a nyomtatófejet a túlzott elhasználódástól, ezáltal növelve a fej élettartamát. A közép és ipari kategóriás vonalkódnyomtatókban általában 1"-os (25,4 mm), míg asztali nyomtatók esetében 0,5"-os (12,4 mm) belső átmérőjű szalagokat használnak.


IN belső tekercs - Pl. a SATO, CAB, DATAMAX, CITIZEN stb. nyomtatók esetében.
OUT külső tekercs - Pl. ZEBRA, INTERMEC, TOSHIBA, TEC stb. nyomtatók esetén.

TTR festékszalagok keresése nyomtató alapján:

1.
Gyártó kiválasztása
Nem találja a nyomtató gyártóját?
2.
Típus kiválasztása
Nem találja a nyomtató típusát?

Képviselt TTR festékszalag gyártóink:

Festékszalag kínálatunkban megtalálható az eredeti Zebra, Tezeko, Armor transzfer szalagok teljes palettája, valamint kedvező árú saját márkás szalagjaink között is tallózhat!

Árajánlatkérés

Cégünk folyamatos ellenőrzés mellett, kizárólag a legjobb minőségű kellékanyagokat (címkét és festékszalagot) szállítja ügyfelei részére, melyek használata nagyban befolyásolja az eszközök hibátlan működését és élettartamát.


0
Kosár tartalma:
0 darab termék
Lista megtekintése
0
Ajánlatkérés:
0 darab termék
Lista megtekintése
0
Összehasonlítás:
    0
    Előzmények: