Barion Pixel
home
cart
Kosár
Termékek
Menü
menuEszközök & kellékanyagok
Kezdőoldal
Eszköz
Blokknyomtató

Blokknyomtató

Blokknyomtatóink között a Samsás, Posiflex, Star és Bixolon gyártók legnépszerűbb termékei megtalálhatók. A blokknyomtaták az éttermektől, a szupermarketeken keresztül az kereskedelem számos területén bizonyítanak napról-napra. Megbízhatóak, gyorsak és költségkímélőek!

találat
Nincs találat.
Aktív szűrésekdelete
arrow_down
filterSzűrések
Szűrések
Aktív szűrésekdelete
arrow_down

Nincs találat.

Nincs találat.

BLOKKNYOMTATÓ VÁSÁRLÁSA? SEGÍTÜNK A VÁLASZTÁSBAN!

Napjainkban már a vállalkozások döntő többségének szüksége van valamilyen blokknyomtatóra (másnéven: POS nyomtató, számlanyomtató), azonban a bőséges választékban könnyű elveszni. A nem megfelelően kiválasztott blokknyomtató felesleges anyagi ráfordítást és fejtörést okozhat a felhasználó számára. Amit rögtön az elején már célszerű leszögezni, hogy a blokknyomtató egy hosszútávú befektetés és éveken keresztül segíti a vállalkozás munkáját, így elsősorban ne az ár alapján döntsön!

Mint minden területen a blokknyomtató gyártók között is található olyan brandek, akik kimagaslóan kedvező áron kínálnak számlanyomtatót (ilyen eszközöket nem forgalmazunk!), azonban ezekhez a termékekhez a szervizellátottság kérdéses, illetve a kellékanyag kompatibilitás is szűkített és általában csak drága alapanyagokkal használhatóak. 

MILYEN KIVITELŰ BLOKKNYOMTATÓ ÉRDEMES VÁSÁROLNI?

A blokknyomtatók alkalmazása igen sokszínű, ezért célszerű átgondolni, hogy hordozható vagy egy irodában elhelyezett fix asztali POS eszközre lesz szükség. 

Az asztalra vagy pultra helyezhető blokknyomtatók gazdaságos és kompromisszummentes megoldást jelentenek a kereskedelem, raktározás és éttermi felhasználások esetén. A bizonylatot (számlát, kiadási jegyet, szállítólevelet, stb.) pillanatok alatt kinyomtatják és biztos, hogy nem fognak hosszú kígyózó sorok kialakulni, illetve nem lesz bosszankodás a hosszú várakozási idő miatt.

A hordozható azaz mobil blokknyomtatók akár kézben tartható, vagy övre csatolhatóak, így kifejezetten olyan felhasználásra tervezték, ahol a mobilitás elengedhetetlen (pl. helyszíni értékesítés, szerviz, stb.). Ezeket a mobil blokknyomtatókat bárhova magával viheti a felhasználó és egy okostelefon, adatgyűjtő, notebook vagy tablet segítségével máris nyomtathatja a számlát. A mobil blokknyomtatók Bluetooth és/vagy Wi-Fi vezeték nélküli kommunikációt, valamint Android, Windows és iOS kompatibilitást biztosítanak – erről vásárlás előtt mindenképpen bizonyosodjon meg.
 

Gyakran ismételt kérdések blokknyomtatóval kapcsolatban

Mire használható a blokknyomtató?
 

A blokknyomtató vagy másnéven számlanyomtató alkalmazása sokrétű lehet. Az ilyen POS nyomtatókat általában üzletekben, boltokban, éttermekben, kávézókban és más kereskedelmi egységekben használják az üzleti tevékenységek dokumentálására – pl. számla-, szállító- átvételi elismervény nyomtatás. A blokknyomtatók segítségével könnyen és gyorsan nyomtathatók ki a bizonylatok, számlák, nyugták és egyéb pénzügyi dokumentumok. Emellett a blokknyomtatók használatosak irodákban és vállalkozásokban is a belső dokumentumok, jelentések és kimutatások nyomtatására. A blokknyomtatók könnyen kezelhetőek, és általában olcsóbbak, mint a nagyobb teljesítményű irodai nyomtatók.

Milyen típusú blokknyomtatót érdemes választani?
 

A blokknyomtató kiválasztásánál fontos szempont a nyomtatási sebesség, a nyomtatási minőség és az ár. A felhasználás körülményeit (pl. asztali vagy hordozható) is figyelembe kell venni, így érdemes olyan blokknyomtatót választani, ami a leginkább megfelel az igényeinek és költségvetésének. Az ár-érték arány mellett érdemes figyelembe venni a blokknyomtató megbízhatóságát és a könnyű használhatóságot (pl. kellékanyag csere) is. Végül, de nem utolsósorban a támogatási és garanciális feltételek is fontosak a döntés meghozatalánál.

Hogyan lehet összekötni a blokknyomtatót a számítógéppel?
 

A blokknyomtatók általában USB vagy RS232 porton keresztül kommunikálnak a számítógéppel, de a magasabb árkategóriájú termékek között már található Ethernet vagy vezeték nélküli hálózati kommunikációra – WiFi, Bluetooth – képes eszköz is. A vezeték nélküli kommunikációt támogató blokknyomtató kiválasztásánál nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy milyen operációs rendszert támogat az eszköz! Sok esetben külön cikkszámon található az iOS vagy épp az Android, Windows rendszert támogató blokknyomtató.

Hogy működik a direkt termál blokknyomtató?
 

A direkt termál technológiájú blokknyomtató a nyomtatási folyamat során a nyomtatófejen keresztül hőt ad át a kellékanyagnak, mely hatására a blokkszalagban lévő tinta aktiválódik és megjelenik a nyomat. A hőpapíros blokknyomtató további előnye a már letűnt korokat idéző mátrix POS nyomtatóval szemben, hogy nincsen szükség a hőpapíron kívül semmilyen kellékanyagra, tintára vagy festékszalagra – így üzemeltetésük rendkívül gazdaságos. A direkt termál blokknyomtató kizárólag fekete színben tud nyomtatni, színátmenet nélkül

Melyik a legjobb blokknyomtató márka?
 

A blokknyomtatók piacán több megbízható márka is jelen van, mint például a Sam4S, Bixolon, Epson, a Star Micronics és a Citizen. Azonban a legjobb blokknyomtató márka kiválasztása nagymértékben függ a felhasználás céljától és az igényektől. Érdemes olyan gyártót választani, amelynek széles körű támogatottsága és hosszú távú megbízhatósága van a piacon, valamint olyan szolgáltatásokat kínál, amelyek megfelelnek a vállalkozás igényeinek.

Vásároljon etikett címkét azoktól, akik a legjobban ismerik!

Tezeko etikett címke

90 napig INGYENES HELP-DESK!

Vásárlás esetén végfelhasználóink számára 90 napig ingyenes támogatást nyújtunk! Szakképzett szervizes kollégáink folyamatosan gyártói oktatásokon vesznek részt, hogy a felmerülő kérdésekre gyors és szakszerű választ tudjanak adni.

Több, mint 20 éves tapasztalatunk alapján rugalmasan alkalmazkodunk ügyfeleink igényeihez és telefonon vagy távoli asztalon keresztül segítünk. Vállalatunk a 90 nap lejárta után sem hagyja magára ügyfeleit! Szervizünkben jótállási idő alatt és után is vállaljuk a nálunk vásárolt címkenyomtató készülékek szervizelését és karbantartását!

Legutóbb megtekintett termékek