Kosár
Termékek
Menü
Eszközök & kellékanyagok
Kezdőoldal
Eszköz
Blokknyomtató, Számlanyomtató

Blokknyomtató, Számlanyomtató

Blokknyomtatóink között a Samsás, Posiflex, Star és Bixolon gyártók legnépszerűbb termékei megtalálhatók. A blokknyomtaták az éttermektől, a szupermarketeken keresztül az kereskedelem számos területén bizonyítanak napról-napra. Megbízhatóak, gyorsak és költségkímélőek!

találat
Nincs találat.
Aktív szűrések
Szűrések
Szűrések
Aktív szűrések

Nincs találat.
Kiemelt termékek

Polpos MP80 Blokknyomtató

Polpos MP80 Blokknyomtató
nettó 40 640 Ft
(51 613 Ft)
Raktáron <5 db
Vásárlás

Bixolon SRP-350III Blokknyomtató

Bixolon SRP-350III Blokknyomtató
nettó 51 770 Ft
(65 748 Ft)
Kifutott

Birch CP-Q1UN Blokknyomtató

Birch CP-Q1UN Blokknyomtató
nettó 29 700 Ft
(37 719 Ft)
Raktáron 11 db
Vásárlás

Epson TM-T20III Blokknyomtató

Epson TM-T20III Blokknyomtató
nettó 41 200 Ft
(52 324 Ft)
Raktáron 22 db
Vásárlás

Nincs találat.
Kiemelt termékek

BLOKKNYOMTATÓ VÁSÁRLÁSA? SEGÍTÜNK A VÁLASZTÁSBAN!

Napjainkban már a vállalkozások döntő többségének szüksége van valamilyen blokknyomtatóra (másnéven: POS nyomtató, számlanyomtató), azonban a bőséges választékban könnyű elveszni. A nem megfelelően kiválasztott blokknyomtató felesleges anyagi ráfordítást és fejtörést okozhat a felhasználó számára. Amit rögtön az elején már célszerű leszögezni, hogy a blokknyomtató egy hosszútávú befektetés és éveken keresztül segíti a vállalkozás munkáját, így elsősorban ne az ár alapján döntsön!

Mint minden területen a blokknyomtató gyártók között is található olyan brandek, akik kimagaslóan kedvező áron kínálnak számlanyomtatót (ilyen eszközöket nem forgalmazunk!), azonban ezekhez a termékekhez a szervizellátottság kérdéses, illetve a kellékanyag kompatibilitás is szűkített és általában csak drága alapanyagokkal használhatóak. 

Mi az a blokknyomtató, számlanyomtató

A blokknyomtató vagy számlanyomtató egy olyan eszköz, amely gyors és hatékony módon állít elő nyugtákat, blokkokat, rendelési jegyeket, stb. Gondoljunk csak bele, milyen sokszor találkozunk vele a mindennapokban: éttermekben, boltokban, vagy akár benzinkutakon.
A blokknyomtató felhasználása azonbannem csak a hagyományos boltokban hasznos. Rendezvényeknél, kiállításoknál vagy akár piacokon is elengedhetetlen. Ha gyors és egyszerű módon szeretnénk nyugtát adni a vásárlóinknak, a blokknyomtató az ideális választás.

A blokknyomtató előnyei

Az asztali és hordozható blokknyomtatók számos előnyt kínálnak, amelyek nélkülözhetetlenné teszik őket sok különböző iparágban.
Hatékonyság: a blokknyomtató, számlanyomtató nagyon hatékony módja annak, hogy gyorsan és egyszerűen rögzítsünk és nyomtassunk üzleti tranzakciókat.
  
Professzionalizmus: egy profi, jól megtervezett nyomtatvány mindig jobb benyomást kelt az ügyfeleknél, mint egy kézzel írott számla vagy blokk.

Helytakarékosság: A modern blokknyomtatók kis helyen is elférnek, így még a legkisebb irodai asztalon vagy pulton is elférnek.

A blokknyomtató felhasználási lehetőségei

A blokknyomtatókat és számlanyomtatókat számos kereskedelmi és üzleti területen lehet használni:

Kiskereskedelmi üzletekben: a vásárlások rögzítésére és a vásárlói tranzakciók követésére.

Éttermekben: a rendelések nyomtatására (pl. konyha felé) és a vendégek számára kiállított számlák készítésére.

Szolgáltatásoknál: helyszíni szolgáltatások esetén, mint például fodrászatokban, kozmetikai szalonokban, utazó értékesítők stb.

MILYEN KIVITELŰ BLOKKNYOMTATÓ ÉRDEMES VÁSÁROLNI?

A blokknyomtatók alkalmazása igen sokszínű, ezért célszerű átgondolni, hogy hordozható vagy egy irodában elhelyezett fix asztali POS eszközre lesz szükség. 

Az asztalra vagy pultra helyezhető blokknyomtatók gazdaságos és kompromisszummentes megoldást jelentenek a kereskedelem, raktározás és éttermi felhasználások esetén. A bizonylatot (számlát, kiadási jegyet, szállítólevelet, stb.) pillanatok alatt kinyomtatják és biztos, hogy nem fognak hosszú kígyózó sorok kialakulni, illetve nem lesz bosszankodás a hosszú várakozási idő miatt.

A hordozható azaz mobil blokknyomtatók akár kézben tartható, vagy övre csatolhatóak, így kifejezetten olyan felhasználásra tervezték, ahol a mobilitás elengedhetetlen (pl. helyszíni értékesítés, szerviz, stb.). Ezeket a mobil blokknyomtatókat bárhova magával viheti a felhasználó és egy okostelefon, adatgyűjtő, notebook vagy tablet segítségével máris nyomtathatja a számlát. A mobil blokknyomtatók Bluetooth és/vagy Wi-Fi vezeték nélküli kommunikációt, valamint Android, Windows és iOS kompatibilitást biztosítanak – erről vásárlás előtt mindenképpen bizonyosodjon meg.
 

Gyakran ismételt kérdések blokknyomtatóval kapcsolatban

Mire használható a blokknyomtató?
 

A blokknyomtató vagy másnéven számlanyomtató alkalmazása sokrétű lehet. Az ilyen POS nyomtatókat általában üzletekben, boltokban, éttermekben, kávézókban és más kereskedelmi egységekben használják az üzleti tevékenységek dokumentálására – pl. számla-, szállító- átvételi elismervény nyomtatás. A blokknyomtatók segítségével könnyen és gyorsan nyomtathatók ki a bizonylatok, számlák, nyugták és egyéb pénzügyi dokumentumok. Emellett a blokknyomtatók használatosak irodákban és vállalkozásokban is a belső dokumentumok, jelentések és kimutatások nyomtatására. A blokknyomtatók könnyen kezelhetőek, és általában olcsóbbak, mint a nagyobb teljesítményű irodai nyomtatók.

Milyen típusú blokknyomtatót érdemes választani?
 

A blokknyomtató kiválasztásánál fontos szempont a nyomtatási sebesség, a nyomtatási minőség és az ár. A felhasználás körülményeit (pl. asztali vagy hordozható) is figyelembe kell venni, így érdemes olyan blokknyomtatót választani, ami a leginkább megfelel az igényeinek és költségvetésének. Az ár-érték arány mellett érdemes figyelembe venni a blokknyomtató megbízhatóságát és a könnyű használhatóságot (pl. kellékanyag csere) is. Végül, de nem utolsósorban a támogatási és garanciális feltételek is fontosak a döntés meghozatalánál.

Hogyan lehet összekötni a blokknyomtatót a számítógéppel?
 

A blokknyomtatók általában USB vagy RS232 porton keresztül kommunikálnak a számítógéppel, de a magasabb árkategóriájú termékek között már található Ethernet vagy vezeték nélküli hálózati kommunikációra – WiFi, Bluetooth – képes eszköz is. A vezeték nélküli kommunikációt támogató blokknyomtató kiválasztásánál nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy milyen operációs rendszert támogat az eszköz! Sok esetben külön cikkszámon található az iOS vagy épp az Android, Windows rendszert támogató blokknyomtató.

Hogy működik a direkt termál blokknyomtató?
 

A direkt termál technológiájú blokknyomtató a nyomtatási folyamat során a nyomtatófejen keresztül hőt ad át a kellékanyagnak, mely hatására a blokkszalagban lévő tinta aktiválódik és megjelenik a nyomat. A hőpapíros blokknyomtató további előnye a már letűnt korokat idéző mátrix POS nyomtatóval szemben, hogy nincsen szükség a hőpapíron kívül semmilyen kellékanyagra, tintára vagy festékszalagra – így üzemeltetésük rendkívül gazdaságos. A direkt termál blokknyomtató kizárólag fekete színben tud nyomtatni, színátmenet nélkül

Melyik a legjobb blokknyomtató márka?
 

A blokknyomtatók piacán több megbízható márka is jelen van, mint például a Sam4S, Bixolon, Epson, a Star Micronics és a Citizen. Azonban a legjobb blokknyomtató márka kiválasztása nagymértékben függ a felhasználás céljától és az igényektől. Érdemes olyan gyártót választani, amelynek széles körű támogatottsága és hosszú távú megbízhatósága van a piacon, valamint olyan szolgáltatásokat kínál, amelyek megfelelnek a vállalkozás igényeinek.

5 tipp blokknyomtató vásárláshoz

1. Válassza ki a milyen kivitelű blokknyomtatóra van szüksége

Az első lépés a blokknyomtató vásárlásánál az, hogy eldöntse, milyen típusú számlanyomtatóra van szüksége. Asztali blokknyomtatóra vagy hordozható (mobil) blokknyomtatóra van szüksége? A döntést alapvetően az fogja meghatározni, hogy milyen környezetben kívánja használni a készüléket.

2. Figyeljen a sebességre és a teljesítményre

A blokknyomtató sebessége és teljesítménye is kulcsfontosságú. Milyen gyorsan tud nyomtatni a készülék? Meg tudja-e birkózni a nagy forgalommal, ha szükséges? Ezek a kérdések mind fontosak, különösen, ha nagy mennyiségű nyomtatást kell végeznie rövid idő alatt.

3. Értékelje a felhasználóbarátságot

Fontos, hogy a blokknyomtató könnyen kezelhető és felhasználóbarát legyen. A készüléknek intuitív kezelőfelülettel és egyszerű beállítási lehetőségekkel kell rendelkeznie, hiszen a kasszánál vagy épp a konyhán nem lesz idő bíbelődni egy nehezen beállítható vagy kezelhető készülékkel. Mi már egy kiváló előszűrő vagyunk, hiszen kínálatunkban csak olyan típusú blokknyomtatókat ajánlunk, ami biztosítja a kiváló felhasználói élményt.

4. Találja ki milyen módon szeretné csatlakoztatni a blokknyomtatót

A blokknyomtatók csatlakozásának is számos módja van. Napjainbank már szinte minden modell rendelkezik USB porttal. Ha rendszerbe kell kötni a blokknyomtatót akkor már csak Ethernet vagy vezeték nélküli hálózatot támogató Bluetooth/Wifi képes készüléket válasszon. Bizonyos blokknyomtató gyártók Bluetooth szabványoknál különbséget tesznek Android és iOS rendszerek között, erről feltétlenül tájékozódjon vásárlás előtt, elkerülve a kellemetlenséget.

5. Vizsgálja meg az ár-érték arányt

Végül, de nem utolsósorban, fontos figyelembe venni az ár-érték arányt. A legdrágább blokknyomtató nem mindig a legjobb választás, különösen, ha csak néhány alapvető funkcióra van szüksége.

Vásároljon etikett címkét azoktól, akik a legjobban ismerik!

öntapadós etikett címke

90 napig INGYENES HELP-DESK!

Végfelhasználóink számára a vásárlástól számítva 90 napig ingyenes támogatást nyújtunk! Szakképzett szervizes kollégáink folyamatosan gyártói oktatásokon vesznek részt, hogy a felmerülő kérdésekre gyors és szakszerű választ tudjanak adni. Az INGYENES HELP-DESK szolgáltatás pontos tartalmát ismerje meg!

Vállalatunk a 90 nap lejárta után sem hagyja magára ügyfeleit! Szervizünkben jótállási idő alatt és után is vállaljuk vonalkódtechnikai készülékek (címkenyomtató, vonalkódolvasó, adatgyűjtő, stb.) szervizelését és karbantartását!

Legutóbb megtekintett termékek

Összehasonlító
Összes elem törlése