Kosár
Termékek
Menü
Eszközök & kellékanyagok
Kezdőoldal
Eszköz
Vonalkódolvasó

Vonalkódolvasó

Kézben tartható, asztali vagy beépített olvasót keres? Irodai, bolti alkalmazására vagy ipari környezetbe? Kábeles csatlakozás a megfelelő vagy inkább mobil olvasóval tudna kényelmesen dolgozni? Mi minden igényre tudunk megfelelő eszközt ajánlani!

találat
Nincs találat.
Aktív szűrések
Szűrések
Szűrések
Aktív szűrések

Nincs találat.
Kiemelt termékek

Symbol / Motorola LS2208 Vonalkódolvasó

Symbol / Motorola LS2208 Vonalkódolvasó
nettó 23 000 Ft
(29 210 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

Tezeko AIB-100 Vonalkódolvasó

Tezeko AIB-100 Vonalkódolvasó
51 980 Ft
nettó 40 900 Ft
(51 943 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

Tezeko LID-100 Vonalkódolvasó

Tezeko LID-100 Vonalkódolvasó
16 450 Ft
nettó 15 800 Ft
(20 066 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

Datalogic QuickScan Lite QW2100 Vonalkódolvasó

Datalogic QuickScan Lite QW2100 Vonalkódolvasó
nettó 21 000 Ft
(26 670 Ft)
Raktáron <5 db
Vásárlás

Nincs találat.
Kiemelt termékek

Mi az a vonalkódolvasó?

A vonalkódolvasó olyan eszköz, amely digitálisan leolvassa és dekódolja a vonalkódok tartalmát. Ezek a vonalkódok információt hordoznak a termékről, árról, raktári helyről és más hasonló adatokról. Az információ gyors és hibamentes beolvasásának képessége forradalmasította a kiskereskedelmi és ipari folyamatokat világszert – ennek az eszköze pedig a vonalkódolvasó.

A vonalkódolvasó vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolatot tart fent egy számítógéppel, pénztárgéppel, ahol az adatokat feldolgozása megtörténik. 

A vonalkódolvasó előnyei

A vonalkódolvasók hatalmas előnyöket kínálnak a modern világban. Legyen szó raktározásról, kiskereskedelmi tranzakcióról vagy bármilyen más alkalmazásról, a megfelelő vonalkódolvasó kiválasztása létfontosságú. A Zebra, Datalogic, Honeywell és Tezeko vonalkódolvasó készülékei biztosítják, hogy minden ügyfél megtalálja a legjobb eszközt az igényeihez.

Gyorsaság és hatékonyság: a vonalkódok beolvasása a manuális adatbevitelnél sokkal gyorsabb és teljesen hibamentes folyamat vonalkódolvasó készülékkel. Ez lehetővé teszi a munkafolyamatok gyorsítását és az ügyfelek kiszolgálásának optimalizálását anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a pontosság terén.

Automatikus nyomonkövetés: a vonalkódolvasók lehetővé teszik az áruk, termékek és dokumentumok automatikus nyomon követését. Ennek eredményeként csökken a veszteség és a hiba lehetősége, miközben növekszik az átláthatóság és a raktárkezelés hatékonysága.

Költséghatékonyság: a vonalkódolvasó eszköz beszerzése kezdeti beruházást igényel, hosszú távon megtérül az emberi hibák, az időveszteség és a kevesebb munkaerő-bevonás által elérhető megtakarítások révén. A vonalkódrendszerek gyakran csökkentik az adminisztratív terheket és a készletveszteségeket.

Vonalkódolvasó felhasználási lehetőségei

Irodai felhasználás: irodai környezetben is rendszeresen találkozhatunk vonalkódolvasóval, mely segíti a dokumentumok gyors feldolgozását a rajta található vonalkódos azonosító alapján. 

Raktári felhasználás: a raktározásban az áruk gyors be- és kiszállítása alapvető. A vonalkódolvasók segítségével a termékek könnyedén nyomon követhetők és elszámolhatók.

Kiskereskedelmi felhasználás: a vonalkódolvasók lehetővé teszik a termékek gyors pénztári feldolgozását, csökkentve a sorokat és növelve az ügyfél-elégedettséget.

Kórházi felhasználás: a betegek gyógyszeres kezelésének és ellátásának nyomon követéséhez is használnak vonalkódolvasókat.

Események: eseményeken, konferenciákon a vonalkódolvasó segít az azonosítókártyák gyors és egyszerű beléptetést.

A legnevesebb vonalkódolvasó gyártók

Zebra vonalkódolvasók: az egyik legismertebb név a vonalkódolvasó iparban. A Zebra készülékei rendkívül strapabírók és megbízhatók, ami ideálissá teszi őket a kihívásokkal teli környezetekben.

Datalogic vonalkódolvasók: az olasz Datalogic vonalkódolvasói a kiváló minőség és az innováció szinonimái. Sokféle ipari és kiskereskedelmi alkalmazásra tervezték őket.

Honeywell vonalkódolvasók: az amerikai gyártó készülékei ismertek a magas színvonalú technológiájáról és a felhasználóbarát kialakításáról. A Honeywell vonalkódolvasók kiváló választás mindazok számára, akik egy megbízható és hosszú élettartamú eszközt keresnek.

Tezeko vonalkódolvasók: bár még kevésbé ismert gyártó az azonosítástechnikában, de a címkenyomtatási kellékanyagok gyártásában már több, mint 1 évtidezes tapasztalattal rendelkezik. A Tezeko kínálatában számos kiváló minőségű, megbízható és költséghatékony vonalkódolvasót találhatunk.
 

Gyakori kérdések vonalkódolvasóval kapcsolatban

Hogyan működik a vonalkódolvasó?
 

A vonalkódolvasó egy olyan eszköz, amelynek segítségével a vonalkódokban található információkat lehet hibamentesen a másodperc töredéke alatt leolvasni. Az 1 és 2 dimenziós vonalkódokat a vonalkódolvasó fényforrása világítja meg, melyet a készülék digitális adattá alakít és továbbítja a számítógép vagy pénztárgép fel. A vonalkódolvasók alkalmazása széles körben elterjedt, például a kiskereskedelmi értékesítési pontokon, az élelmiszeriparban, a raktárakban és az egészségügyben.

Mire jó a vonalkód olvasó, mire kell figyelni vásárlásnál?
 

A vonalkódolvasó hasznos eszköz az információk gyors és hibamentes felismerésére, amelyeket a termékek vonalkódjai tartalmaznak. A vonalkódolvasó automatizálja a karakterek kézi bevitele helyett, így időt és energiát takarít meg. A vonalkód leolvasó eszközök egyszerűen csatlakoztathatók a számítógéphez vagy pénztárgéphez, nincs szükség bonyolult telepítésre. A Magyar ABC betűinek (pl. 0 vs Ö) problémája miatt a vonalkódolvasók konfigurálása szükséges lehet. A vonalkódolvasókhoz általában ingyenes programozási dokumentáció áll rendelkezésre.

Milyen típusú vonalkódokat tud olvasni a vonalkódolvasó?
 

Két fő vonalkódtípust különböztetünk meg – 1 dimenziós (pl. EAN13, CODE128, stb.) és a 2 dimenziós (pl. QR kód, DataMatrix kód). Általánosságban kijelenthető, hogy a legelterjedtebb 1 dimenziós vonalkódokat minden készülék képes dekódolni, azonban a 2 dimenziós kódok leolvasásához Area Imager technológiájú eszközre van szükség. További előnye az Area Imager optikával szerelt vonalkódolvasóknak, hogy általában tartalmaznak javító algoritmusokat, így a roncsolt vagy rossz minőségű kódok dekódolását is képesek elvégezni és akár képernyőről is tudnak olvasni.

Vonalkódolvasó használatához milyen szoftver szükséges?
 

Általában a vonalkódolvasó készülékek működéséhez nincsen szükség szoftverre vagy illesztő programra. Egyszerűen csak csatlakoztatni kell a vonalkódolvasó készléket a számítógéphez, ami pillanatok alatt felismeri, telepíti és már használatra kész. Természetesen léteznek speciális felhasználási körülmények (pl. gyártósor, stb.), ilyen esetben mindig vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal.

Hogyan programozhatom a vonalkódolvasómat?
 

A vonalkódolvasók programozása a gyártótól függően különböző lehet, azonban általában van lehetőség a programozásra. Ehhez vagy a gyártó által biztosított útmutató szükséges, melyen vonalkódok leolvasásával lehetséges a programozás. Bizonyos gyártók saját szoftvert biztosítanak a vonalkódolvasó programozásához és ezen keresztül végezhető el a beállítás. szoftvereket kell használni. A programozás során kiválasztható, hogy milyen típusú vonalkódokat olvasson be a vonalkód leolvasó készülék, milyen hangerővel működjön, hogyan kommunikáljon a számítógéppel, vagy épp milyen utókaraktert (pl. Enter) küldjön a számítógép felé. A programozás során fontos, hogy az adott készülékhez tartozó használati útmutatót kövessük, és csak az engedélyezett beállításokat használjuk.

Milyen vonalkódolvasót ajánlanátok kisvállalkozásoknak?
 

Kisvállalkozások számára a megfelelő vonalkódolvasó kiválasztása fontos, mert lehetővé teszi a hatékonyabb és pontosabb adatgyűjtést. Az árérzékeny kisvállalkozásoknak érdemes olyan vonalkódolvasót választaniuk, amely magas minőségű adatgyűjtést kínál alacsony áron. A vezeték nélküli vonalkódolvasók a legjobbak a mozgékonyság és az általános kényelem szempontjából. A plug-and-play vonalkód leolvasók könnyen telepíthetők és használhatók, így a kezdő kisvállalkozások számára ideálisak lehetnek. A zuhanásvédelemmel és tartós kialakítással rendelkező vonalkódolvasók ideálisak az olyan iparágakban, ahol az olvasóknak extrém környezeti kihívásoknak kell ellenállniuk.

4 tipp vonalkódolvasó vásárláshoz

1. Gondolja végig, milyen módon szeretné használni a vonalkódolvasót

A megfelelő vonalkódolvasó kiválasztásához végig kell gondolni, hogy vezetékes (kézi, állványos, fix) vagy vezeték nélküli (hordozható másnéven mobil) leolvasó készülékre lesz-e szükség a felhasználás során.

A kézi vagy állványos módon használható vonalkódolvasókat álltalanban kasszák mellett alkalmazzák, ahol a kisebb méretű termékek könnyedén megfoghatók, forgathatók. Az állványos olvasóknál bizonyos modellek alkalmazhatók prezentációs módban, így csak a kódot a vonalkódleolvasó eszköz elé kell mozdítani és máris megtörténik a szkennelés.

A fix telepítésű vonalkódolvasókat jellemzően gyártási folyamatokhoz, futószalagokhoz, csomag automatákhoz használják hiszen ezek a készlékek nem mozgathatóak. A fixen rögzített vonalkód leolvasók az elé tartott vagy előtte elhaladó kódokat dekódolják.

A hordozható vezeték nélküli vonalkódolvasó készülékek Bluetooth vagy saját Wifi mobil hálózatot használnak, melyek típustól függően 10-150 méter távolságban kommunikálnak. Álltalanban raktárakban, gyártásban vagy olyan kereskedelmi egységekben használják, ahol egyszerűbb az olvasóval megközelíteni a terméket, mint azt az olvasóhoz mozdítani.

2. Határozza meg milyen vonalkódokat szeretne leolvasni

A vonalkódok két fő csoportra oszthatóak: az egydimenziós és a kétdimenziós kódokra. Az egydimenziós vonalkódok közé tartoznak az EAN13, EAN8, CODE39, CODE128 stb., míg a kétdimenziós kódok közül ismertek a QR, PDF417, DataMatrix stb.

Az egydimenziós vonalkódolvasók, mint például a lézer vagy a lineáris imager, kizárólag az egydimenziós kódokat tudják felismerni. A kétdimenziós kódok dekódolására is képesek azonban a 2D area imager optikát használó vonalkód leolvasó eszközök, emellett az egydimenziós kódokat is olvashatják.

3. Tervezze meg milyen környezetben használja a vonalkódolvasót

Az árat jelentősen befolyásoló tényező, hogy milyen körülmények között szeretné használni a vonalkódolvasót. Az általános és vállalati kategóriába tartozó eszközök beltéri körülmények között használhatóak, normál hőmérsékleten és álltalában 1-1,5 méteres magasságból bírják az esetleges leejtést.

Ha a vonalkódolvasó mostohább körülmények között lesz használva (pl. fűtetlen raktár, hűtőház, kültér, stb.) akkor célszerű ipari kategóriájú vonalkódolvasót választani, hiszen ezek bírják az esetleges fröccsenő vizet és hideget is, sőt a nagyobb magasságból történő leejtést is jobban viselik.

4. Gondolja végig a vonalkód leolvasást milyen távolságból szeretné elvégezni

A vonalkódolvasási távolság mindig az adott helyzettől, felhasználástól és körülménytől függ. A gyártói adatokat tesztkörnyezetben határozzák meg, azonban nem mindegy, hogy sötét raktárban vagy egy kiválóan megvilágított áruházban használjuk a vonalkódolvasót, továbbá nem mindegy a használt vonalkód típusa, mérete, a kódot tartalmazó címke alapanyaga, a környezeti fényhatás.

Az általános vagy vállalati felhasználásra szánt vonalkódolvasók akár 20-50 cm távolságból is képesek vonalkód leolvasására. Az ipari kategóriájú vonalkódolvasók között található olyan modellek, amelyek akár 12-15 méteres távolságból is megbízhatóan felismerik a vonalkódokat.

Vásároljon etikett címkét azoktól, akik a legjobban ismerik!

öntapadós etikett címke

90 napig INGYENES HELP-DESK!

Végfelhasználóink számára a vásárlástól számítva 90 napig ingyenes támogatást nyújtunk! Szakképzett szervizes kollégáink folyamatosan gyártói oktatásokon vesznek részt, hogy a felmerülő kérdésekre gyors és szakszerű választ tudjanak adni. Az INGYENES HELP-DESK szolgáltatás pontos tartalmát ismerje meg!

Vállalatunk a 90 nap lejárta után sem hagyja magára ügyfeleit! Szervizünkben jótállási idő alatt és után is vállaljuk vonalkódtechnikai készülékek (címkenyomtató, vonalkódolvasó, adatgyűjtő, stb.) szervizelését és karbantartását!

Legutóbb megtekintett termékek

Összehasonlító
Összes elem törlése