Kosár
Termékek
Menü
Eszközök & kellékanyagok
Kezdőoldal
Eszköz
Vonalkódolvasó

Vonalkódolvasó

Kézben tartható, asztali vagy beépített olvasót keres? Irodai, bolti alkalmazására vagy ipari környezetbe? Kábeles csatlakozás a megfelelő vagy inkább mobil olvasóval tudna kényelmesen dolgozni? Mi minden igényre tudunk megfelelő eszközt ajánlani!

találat
Nincs találat.
Aktív szűrések
Szűrések
Szűrések
Aktív szűrések

Nincs találat.
Kiemelt termékek

Symbol / Motorola LS2208 Vonalkódolvasó

Symbol / Motorola LS2208 Vonalkódolvasó
nettó 23 000 Ft
(29 210 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

Datalogic QuickScan Lite QW2100 Vonalkódolvasó

Datalogic QuickScan Lite QW2100 Vonalkódolvasó
nettó 19 000 Ft
(24 130 Ft)
Raktáron 17 db
Vásárlás

Tezeko LID-100 Vonalkódolvasó

Tezeko LID-100 Vonalkódolvasó
16 450 Ft
nettó 15 800 Ft
(20 066 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

Tezeko AIB-100 Vonalkódolvasó

Tezeko AIB-100 Vonalkódolvasó
51 980 Ft
nettó 40 900 Ft
(51 943 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

Nincs találat.
Kiemelt termékek

Mi az a vonalkódolvasó?

A vonalkódolvasó olyan eszköz, amely digitálisan leolvassa és dekódolja a vonalkódok tartalmát. Ezek a vonalkódok információt hordoznak a termékről, árról, raktári helyről és más hasonló adatokról. Az információ gyors és hibamentes beolvasásának képessége forradalmasította a kiskereskedelmi és ipari folyamatokat világszert – ennek az eszköze pedig a vonalkódolvasó.

A vonalkódolvasó vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolatot tart fent egy számítógéppel, pénztárgéppel, ahol az adatokat feldolgozása megtörténik. 

A vonalkódolvasó előnyei

A vonalkódolvasók hatalmas előnyöket kínálnak a modern világban. Legyen szó raktározásról, kiskereskedelmi tranzakcióról vagy bármilyen más alkalmazásról, a megfelelő vonalkódolvasó kiválasztása létfontosságú. A Zebra, Datalogic, Honeywell és Tezeko vonalkódolvasó készülékei biztosítják, hogy minden ügyfél megtalálja a legjobb eszközt az igényeihez.

Gyorsaság és hatékonyság: a vonalkódok beolvasása a manuális adatbevitelnél sokkal gyorsabb és teljesen hibamentes folyamat vonalkódolvasó készülékkel. Ez lehetővé teszi a munkafolyamatok gyorsítását és az ügyfelek kiszolgálásának optimalizálását anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a pontosság terén.

Automatikus nyomonkövetés: a vonalkódolvasók lehetővé teszik az áruk, termékek és dokumentumok automatikus nyomon követését. Ennek eredményeként csökken a veszteség és a hiba lehetősége, miközben növekszik az átláthatóság és a raktárkezelés hatékonysága.

Költséghatékonyság: a vonalkódolvasó eszköz beszerzése kezdeti beruházást igényel, hosszú távon megtérül az emberi hibák, az időveszteség és a kevesebb munkaerő-bevonás által elérhető megtakarítások révén. A vonalkódrendszerek gyakran csökkentik az adminisztratív terheket és a készletveszteségeket.

Vonalkódolvasó felhasználási lehetőségei

Irodai felhasználás: irodai környezetben is rendszeresen találkozhatunk vonalkódolvasóval, mely segíti a dokumentumok gyors feldolgozását a rajta található vonalkódos azonosító alapján. 

Raktári felhasználás: a raktározásban az áruk gyors be- és kiszállítása alapvető. A vonalkódolvasók segítségével a termékek könnyedén nyomon követhetők és elszámolhatók.

Kiskereskedelmi felhasználás: a vonalkódolvasók lehetővé teszik a termékek gyors pénztári feldolgozását, csökkentve a sorokat és növelve az ügyfél-elégedettséget.

Kórházi felhasználás: a betegek gyógyszeres kezelésének és ellátásának nyomon követéséhez is használnak vonalkódolvasókat.

Események: eseményeken, konferenciákon a vonalkódolvasó segít az azonosítókártyák gyors és egyszerű beléptetést.

A legnevesebb vonalkódolvasó gyártók

Zebra vonalkódolvasók: az egyik legismertebb név a vonalkódolvasó iparban. A Zebra készülékei rendkívül strapabírók és megbízhatók, ami ideálissá teszi őket a kihívásokkal teli környezetekben.

Datalogic vonalkódolvasók: az olasz Datalogic vonalkódolvasói a kiváló minőség és az innováció szinonimái. Sokféle ipari és kiskereskedelmi alkalmazásra tervezték őket.

Honeywell vonalkódolvasók: az amerikai gyártó készülékei ismertek a magas színvonalú technológiájáról és a felhasználóbarát kialakításáról. A Honeywell vonalkódolvasók kiváló választás mindazok számára, akik egy megbízható és hosszú élettartamú eszközt keresnek.

Tezeko vonalkódolvasók: bár még kevésbé ismert gyártó az azonosítástechnikában, de a címkenyomtatási kellékanyagok gyártásában már több, mint 1 évtidezes tapasztalattal rendelkezik. A Tezeko kínálatában számos kiváló minőségű, megbízható és költséghatékony vonalkódolvasót találhatunk.
 

Gyakori kérdések vonalkódolvasóval kapcsolatban

Hogyan működik a vonalkódolvasó?
 

A vonalkódolvasó egy olyan eszköz, amelynek segítségével a vonalkódokban található információkat lehet hibamentesen a másodperc töredéke alatt leolvasni. Az 1 és 2 dimenziós vonalkódokat a vonalkódolvasó fényforrása világítja meg, melyet a készülék digitális adattá alakít és továbbítja a számítógép vagy pénztárgép fel. A vonalkódolvasók alkalmazása széles körben elterjedt, például a kiskereskedelmi értékesítési pontokon, az élelmiszeriparban, a raktárakban és az egészségügyben.

Mire jó a vonalkód olvasó, mire kell figyelni vásárlásnál?
 

A vonalkódolvasó hasznos eszköz az információk gyors és hibamentes felismerésére, amelyeket a termékek vonalkódjai tartalmaznak. A vonalkódolvasó automatizálja a karakterek kézi bevitele helyett, így időt és energiát takarít meg. A vonalkód leolvasó eszközök egyszerűen csatlakoztathatók a számítógéphez vagy pénztárgéphez, nincs szükség bonyolult telepítésre. A Magyar ABC betűinek (pl. 0 vs Ö) problémája miatt a vonalkódolvasók konfigurálása szükséges lehet. A vonalkódolvasókhoz általában ingyenes programozási dokumentáció áll rendelkezésre.

Milyen típusú vonalkódokat tud olvasni a vonalkódolvasó?
 

Két fő vonalkódtípust különböztetünk meg – 1 dimenziós (pl. EAN13, CODE128, stb.) és a 2 dimenziós (pl. QR kód, DataMatrix kód). Általánosságban kijelenthető, hogy a legelterjedtebb 1 dimenziós vonalkódokat minden készülék képes dekódolni, azonban a 2 dimenziós kódok leolvasásához Area Imager technológiájú eszközre van szükség. További előnye az Area Imager optikával szerelt vonalkódolvasóknak, hogy általában tartalmaznak javító algoritmusokat, így a roncsolt vagy rossz minőségű kódok dekódolását is képesek elvégezni és akár képernyőről is tudnak olvasni.

Vonalkódolvasó használatához milyen szoftver szükséges?
 

Általában a vonalkódolvasó készülékek működéséhez nincsen szükség szoftverre vagy illesztő programra. Egyszerűen csak csatlakoztatni kell a vonalkódolvasó készléket a számítógéphez, ami pillanatok alatt felismeri, telepíti és már használatra kész. Természetesen léteznek speciális felhasználási körülmények (pl. gyártósor, stb.), ilyen esetben mindig vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal.

Hogyan programozhatom a vonalkódolvasómat?
 

A vonalkódolvasók programozása a gyártótól függően különböző lehet, azonban általában van lehetőség a programozásra. Ehhez vagy a gyártó által biztosított útmutató szükséges, melyen vonalkódok leolvasásával lehetséges a programozás. Bizonyos gyártók saját szoftvert biztosítanak a vonalkódolvasó programozásához és ezen keresztül végezhető el a beállítás. szoftvereket kell használni. A programozás során kiválasztható, hogy milyen típusú vonalkódokat olvasson be a vonalkód leolvasó készülék, milyen hangerővel működjön, hogyan kommunikáljon a számítógéppel, vagy épp milyen utókaraktert (pl. Enter) küldjön a számítógép felé. A programozás során fontos, hogy az adott készülékhez tartozó használati útmutatót kövessük, és csak az engedélyezett beállításokat használjuk.

Milyen vonalkódolvasót ajánlanátok kisvállalkozásoknak?
 

Kisvállalkozások számára a megfelelő vonalkódolvasó kiválasztása fontos, mert lehetővé teszi a hatékonyabb és pontosabb adatgyűjtést. Az árérzékeny kisvállalkozásoknak érdemes olyan vonalkódolvasót választaniuk, amely magas minőségű adatgyűjtést kínál alacsony áron. A vezeték nélküli vonalkódolvasók a legjobbak a mozgékonyság és az általános kényelem szempontjából. A plug-and-play vonalkód leolvasók könnyen telepíthetők és használhatók, így a kezdő kisvállalkozások számára ideálisak lehetnek. A zuhanásvédelemmel és tartós kialakítással rendelkező vonalkódolvasók ideálisak az olyan iparágakban, ahol az olvasóknak extrém környezeti kihívásoknak kell ellenállniuk.

4 tipp vonalkódolvasó vásárláshoz

1. Gondolja végig, milyen módon szeretné használni a vonalkódolvasót

A megfelelő vonalkódolvasó kiválasztásához végig kell gondolni, hogy vezetékes (kézi, állványos, fix) vagy vezeték nélküli (hordozható másnéven mobil) leolvasó készülékre lesz-e szükség a felhasználás során.

A kézi vagy állványos módon használható vonalkódolvasókat álltalanban kasszák mellett alkalmazzák, ahol a kisebb méretű termékek könnyedén megfoghatók, forgathatók. Az állványos olvasóknál bizonyos modellek alkalmazhatók prezentációs módban, így csak a kódot a vonalkódleolvasó eszköz elé kell mozdítani és máris megtörténik a szkennelés.

A fix telepítésű vonalkódolvasókat jellemzően gyártási folyamatokhoz, futószalagokhoz, csomag automatákhoz használják hiszen ezek a készlékek nem mozgathatóak. A fixen rögzített vonalkód leolvasók az elé tartott vagy előtte elhaladó kódokat dekódolják.

A hordozható vezeték nélküli vonalkódolvasó készülékek Bluetooth vagy saját Wifi mobil hálózatot használnak, melyek típustól függően 10-150 méter távolságban kommunikálnak. Álltalanban raktárakban, gyártásban vagy olyan kereskedelmi egységekben használják, ahol egyszerűbb az olvasóval megközelíteni a terméket, mint azt az olvasóhoz mozdítani.

2. Határozza meg milyen vonalkódokat szeretne leolvasni

A vonalkódok két fő csoportra oszthatóak: az egydimenziós és a kétdimenziós kódokra. Az egydimenziós vonalkódok közé tartoznak az EAN13, EAN8, CODE39, CODE128 stb., míg a kétdimenziós kódok közül ismertek a QR, PDF417, DataMatrix stb.

Az egydimenziós vonalkódolvasók, mint például a lézer vagy a lineáris imager, kizárólag az egydimenziós kódokat tudják felismerni. A kétdimenziós kódok dekódolására is képesek azonban a 2D area imager optikát használó vonalkód leolvasó eszközök, emellett az egydimenziós kódokat is olvashatják.

3. Tervezze meg milyen környezetben használja a vonalkódolvasót

Az árat jelentősen befolyásoló tényező, hogy milyen körülmények között szeretné használni a vonalkódolvasót. Az általános és vállalati kategóriába tartozó eszközök beltéri körülmények között használhatóak, normál hőmérsékleten és álltalában 1-1,5 méteres magasságból bírják az esetleges leejtést.

Ha a vonalkódolvasó mostohább körülmények között lesz használva (pl. fűtetlen raktár, hűtőház, kültér, stb.) akkor célszerű ipari kategóriájú vonalkódolvasót választani, hiszen ezek bírják az esetleges fröccsenő vizet és hideget is, sőt a nagyobb magasságból történő leejtést is jobban viselik.

4. Gondolja végig a vonalkód leolvasást milyen távolságból szeretné elvégezni

A vonalkódolvasási távolság mindig az adott helyzettől, felhasználástól és körülménytől függ. A gyártói adatokat tesztkörnyezetben határozzák meg, azonban nem mindegy, hogy sötét raktárban vagy egy kiválóan megvilágított áruházban használjuk a vonalkódolvasót, továbbá nem mindegy a használt vonalkód típusa, mérete, a kódot tartalmazó címke alapanyaga, a környezeti fényhatás.

Az általános vagy vállalati felhasználásra szánt vonalkódolvasók akár 20-50 cm távolságból is képesek vonalkód leolvasására. Az ipari kategóriájú vonalkódolvasók között található olyan modellek, amelyek akár 12-15 méteres távolságból is megbízhatóan felismerik a vonalkódokat.

Vásároljon etikett címkét azoktól, akik a legjobban ismerik!

Tezeko etikett címke

90 napig INGYENES HELP-DESK!

Vásárlás esetén végfelhasználóink számára 90 napig ingyenes támogatást nyújtunk! Szakképzett szervizes kollégáink folyamatosan gyártói oktatásokon vesznek részt, hogy a felmerülő kérdésekre gyors és szakszerű választ tudjanak adni.

Több, mint 20 éves tapasztalatunk alapján rugalmasan alkalmazkodunk ügyfeleink igényeihez és telefonon vagy távoli asztalon keresztül segítünk. Vállalatunk a 90 nap lejárta után sem hagyja magára ügyfeleit! Szervizünkben jótállási idő alatt és után is vállaljuk a nálunk vásárolt címkenyomtató készülékek szervizelését és karbantartását!

Legutóbb megtekintett termékek

Összehasonlító
Összes elem törlése