Kosár
Termékek
Menü
Eszközök & kellékanyagok
Kezdőoldal
Eszköz
Címkenyomtató, etikett nyomtató, vonalkód nyomtató

Címkenyomtató, etikett nyomtató, vonalkód nyomtató

Címkenyomtatóink (másnéven: vonalkód nyomtató, etikett nyomtató, matrica nyomtató) között minden címkézési eljáráshoz található megfelelő eszköz. A címkenyomtatók tekercses kiszerelésű etikett címkére tudnak nyomtatni, direkt termál, termál transzfer vagy tintasugaras technológiával.

Napi néhány száz etikett címke nyomtatására alkalmas eszköztől, a mobil készülékeken át egészen a folyamatos üzemre képes (24/7) ipari nyomtatókig minden megtalálható kínálatunkban a legnépszerűbb gyártók termékeiből – Zebra, Godex, Epson, TSC, Honeywell, Sato.

találat
Nincs találat.
Aktív szűrések
Szűrések
Szűrések
Aktív szűrések

Nincs találat.
Kiemelt termékek

Zebra ZD421t Címkenyomtató

Zebra ZD421t Címkenyomtató
nettó 120 900 Ft
(153 543 Ft)
Raktáron 51-100 db
Vásárlás

TSC TE200 Címkenyomtató

TSC TE200 Címkenyomtató
75 590 Ft
nettó 54 900 Ft
(69 723 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

Godex GE300 Címkenyomtató

Godex GE300 Címkenyomtató
nettó 73 500 Ft
(93 345 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

Zebra ZD220d Címkenyomtató

Zebra ZD220d Címkenyomtató
nettó 65 500 Ft
(83 185 Ft)
Raktáron 51-100 db
Vásárlás

Nincs találat.
Kiemelt termékek

Címkenyomtató vásárlása? Segítünk a választásban!

Amikor egy vállalkozásnak tekercses etikett címke nyomtatóra van szükséges (másnéven: matrica nyomtató, vonalkód nyomtató, etikett nyomtató) könnyen el lehet veszi a bőséges kínálatban. A nem jól választott címkenyomtató sok bosszankodástól és felesleges kiadástól okozhat. Az egyik legfontosabb, hogy a tekercses címkenyomtató hosszútávó befektetés, azaz éveken keresztül segíteni fogja munkáját, így elsősorban ne az ár alapján döntsön!

A piacon található néhány gyártó, akik nagyon kedvező áron kínálnak matrica nyomtató készülékeket (ilyen eszközöket nem forgalmazunk!), azonban ezekhez az eszközökhöz csak speciális és igen drága öntapadó etikett címkék vásárolhatóak csak. Elsőre persze nagyon vevőcsalogató az ár, de akár már napi 30-50 db öntapadó etikett címke nyomtatás során kiderül néhány héten/hónapon belül, hogy az üzemeltetésük nem gazdaságos és sokszorosa a címkézési költség, mint egy jól megválasztott eszköz esetén.

Milyen technológiával érdemes etikett címkét nyomtatni?

A tekercses címkenyomtatók alkalmazásának sokszínűsége miatt jól át kell gondolni, hogy egy vállalkozásnak melyik technológia alkalmazása a legkedvezőbb. A címkézési feladatok figyelembevételével megszámlálhatatlan kombinációja létezik az öntapadó etikett címkéknek, így már az elején tisztában kell lenni a felhasználási területtel és a hosszú távú tervekkel. A címkenyomtatási technológia meghatározása az elsődleges kérdés, hiszen a lehetőségeinket és az etikett címke nyomtatási költségeinket alapvetően ez határozza meg. Ha ezeket átgondolta, akkor máris az egyik legfontosabb kérdés már könnyedén eldönthető – ehhez segítségképpen a legfontosabb területeket az alábbi pontokban részletezzük.

Direkt termál etikett címke nyomtató

A legköltséghatékonyabb és a legegyszerűbb öntapadó etikett címke nyomtatási eljárás a direkt termál technológia, amely közvetlen hőátadással címkében található festék pigmenteket aktiválja, így létre hozva a nyomatképet. 

A címkenyomtatási folyamat során a nyomtatófej folyamatos mechanikus kapcsolatban van a címkével (ez az egyik hátránya a technológiának, hiszen hamarabb elhasználódik a fej), így a nyomtatáshoz egyéb kellékanyag (festékszalag, tintapatron) nem szükséges – vagyis a legkedvezőbb áron hozható létre nyomtatott etikett címke. 

A direkt termál címkenyomtatás másik hátránya, hogy az etikett címkék hőérzékenysége miatt nem tolerálják a súrlódást, karcolódást és külső behatásokat, mivel ezek képezhetnek annyi hőt, hogy a nyomatban kárt okozzanak, továbbá megfelelő körülmények között is max. 1-3 év a nyomat élettartama. 

Termál transzfer etikett nyomtató

A termál transzfer technológiát biztosító készülékek vásárlásánál két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen ezek a címke nyomtatók alkalmasak direkt termál és termál transzfer nyomtatásra egyaránt – így biztosan hosszú távon is szinte minden címkézési feladatra alkalmasak lehetnek.

A termál transzfer típusú címkenyomtatók már nem csak hőérzékeny (direkt termo) alapanyagú, hanem normál papír, műanyag (PE, PP, PET, stb.) és textil etikett címkék nyomtatására is alkalmas. A címkenyomtatási folyamat során a fej a festékszalagon található festék pigmenteket égeti rá az etikett címkére, így jön létre a nyomat kép. A termál transzfer nyomtatási technológia előnye, hogy a nyomott papír és műanyag etikett címkék hosszú élettartammal rendelkeznek, sőt az utóbbi akár kültéri felhasználásra is alkalmas! A technológia velejárója, hogy ha a termál transzfer üzemmódot alkalmazzuk nem csak címkére, hanem festékszalagra is szükség lesz, ami plusz költséget jelent, illetve ennek a beszerzésére/raktározására is figyelmet kell fordítani.

Színes tintasugaras etikett nyomtató

Az elmúlt években a címkenyomtató gyártók a vállalkozások számára már innovatív termékeikkel lehetőséget biztosítanak, hogy saját maguk készíthessenek prémium minőségű színes etikett címkét. A tekercses tintasugaras etikett címke nyomtatás az egyik legmoderneb technológia, mely speciális ún. inkjet papír és műanyag alapanyagú matricák nyomtatására alkalmas. 

A színes tintasugaras címke nyomtató a legköltségesebb választás, mind eszköz, mind alapanyag téren – azonban ezzel az eljárással nyomda bevonása nélkül készíthet akár egyetlen darab színes öntapadós etikett címkét is! A színes tintasugaras nyomtatók használatával elfelejtheti az időigényes nyomdai előkészítő és gyártótói folyamatokat, sőt már nem kell minimális rendelési mennyiséggel sem bajlódnia – teljes szabadságot kap, hogy mikor és mennyi fotó minőségű színes nyomtatott címkét állít elő.
 

Milyen típusú címkenyomtatót érdemes választani?

Címkenyomtatók kiválasztásakor fontos figyelembe venni a felhasználók egyedi címkézési igényeit és alkalmazási területeit. Az alábbiakban néhány fontos szempontot emelünk ki, amelyeket érdemes figyelembe venni a tekercses etikett címke nyomtató választás során:

  1. Címke nyomtatási technológia: A címkenyomtatók két fő típusa közül lehet választani - direkt termál és termál transzfer. A direkt termál nyomtatás a nyomtatófej közvetlen hőhatásával dolgozik, míg a termál transzfer nyomtatáshoz TTR festékszalagra van szükség, melyről hő hatására az etikett címke felületére ég rá a festékpigment. 
    A direkt termál címkenyomtatók általában olcsóbbak és könnyen kezelhetőek (pl.: nem kell festékszalag befűzéssel foglalkozni), míg a termál transzfer címkenyomtatók szélesebb körű alkalmazhatóságot biztosítanak, beleértve a nagyobb felbontású nyomtatást és a tartósabb etikett címke nyomtatási eredményeket is (pl. műanyag alapanyagú kellékanyag).

  2. Felbontás: A címkenyomtatók felbontása (pl.: 203 dpi, 300 dpi, 600 dpi) szintén fontos tényező lehet. Általában a nagyobb felbontású, azaz kisebb betűméretet vagy grafikát igénylő nyomtatási feladatokhoz nagyobb felbontású címkenyomtatóra lesz szükség.

  3. Sebesség: A nyomtatási sebesség szintén egy fontos szempont, különösen akkor, ha nagyobb mennyiségű öntapadó etikett címkét kell nyomtatni rövid idő alatt. A sebesség általában függ a címkenyomtató típusától, a felbontástól és a nyomtatási módtól.

  4. Címkeméret: Fontos szempont lehet a nyomtatható etikett címke mérete is. A legkisebb típusok max. 52-56 mm-ig nyomtatnak, míg a közepes és ipari kategóriában akár 210 mm-es szélességet kezelni tudó modellek is találhatóak.

  5. Támogatott interfészek: A címkenyomtató kiválasztásánál fontos szempont lehet az interfészek támogatása. Az USB és Ethernet interfészek általában a leggyakrabban támogatottak, de érdemes lehet ellenőrizni, hogy más interfészek is elérhetők-e.

Összességében a címkenyomtató kiválasztásánál fontos figyelembe venni a felhasználási területet, az igényeket, és a várható költségeket.

Gyakran ismételt kérdések címkenyomtatóval kapcsolatban

Milyen típusú címkenyomtatót vásároljak?
 

A etikett címke nyomtató vásárlásának a tervezésekor vegye figyelembe, hogy ez egy hosszútávú befektetés, így érdemes megvizsgálni, hogy a következő 2-5 évben milyen feladatokat szán az eszköznek. A legegyszerűbb címkenyomtatók direkt termál, azaz közvetlen hőátviteles technológiát támogatnak. Ennek előnye, hogy nincsen szükség festékszalagra vagy tintapatronra a címkenyomtatáshoz, csak a direkt termál etikett címkére. A termál transzfer címke nyomtatók a technológiájuknak köszönhetően képesek nyomtatni direkt termál alapanyagra, viszont kezelik a normál papír, műanyag és textil kellékanyagokat is megfelelő festékszalag kombinálásával. A tintasugaras címke nyomtatók színes etikettek nyomtatására is alkalmasak INK típusú papír vagy műanyag alapanyagok.

Hogy kell etikett címkét nyomtató a címkenyomtatóval?
 

A nálunk forgalomba kerülő címkenyomtatókhoz gyártótól függően valamilyen címketervező szoftvert mellékelünk - pl. Zebra Designer, Golabel, BarTender, stb. Ezzel a címketervező szoftverrel a könnyedén tervezhető és nyomtatható etikett címke, ami szabadon tartalmazhat szöveget, grafikát, vonalkódot, stb.

Hány színben tud nyomtatni a címkenyomtató?
 

A direkt termál etikett címke nyomtató kizárólag fekete színben tud nyomtatni. A termál transzfer készülékkel a használt festékszalag színétől függően lehet öntapadó etikett címkét nyomtatni. Mindkét nyomtatási technológiára jellemző, hogy színátmenet képesek címkenyomtatásra. Ha többszínű vagy színes címkét szeretne nyomtatni, abban az esetben a megfelelő választás a tintasugaras címkenyomtató.

Mi a különbség a direkt termál és a termál transzfer nyomtatási technológia között?
 

A direkt termál és a termál transzfer nyomtatási technológiák közötti legfontosabb különbség az, hogy míg a direkt termál címkenyomtatók közvetlenül hő hatására készíti az etikett címkén a nyomatképet, addig a termál transzfer nyomtatók esetében egy festékszalag is szükséges a címke előállításához. A direkt termál nyomtatás az olcsóbb megoldás, mivel nem igényel festékszalagot, viszont az így nyomtatott címkék kevésbé tartósak és a nyomtatott kép idővel elhalványulhat, ami különösen akkor fordul elő, ha hő vagy tűző napfény éri az anyagot. A termál transzfer nyomtatás viszont drágább, mivel festékszalagot használ, viszont az így nyomtatott etikett címkék sokkal tartósabbak és jobban ellenállnak az időjárási hatásoknak és a károsodásnak. Ezen kívül a termál transzfer nyomtatási eljárás lehetővé teszi a sokoldalúbb anyagok, például a műanyag etikett címkék nyomtatását is. Mindkét technológiának vannak előnyei és hátrányai, így a megfelelő technológia kiválasztásakor fontos figyelembe venni az adott alkalmazás és az elvárt minőség igényeit is.

Hogyan működik a tekercses címkenyomtató?
 

A tekercses címkenyomtatók működése nagy mértékben eltér a tintasugaras és lézer nyomtatóktól. A készülék a matricákat nem ívben, hanem tekercsben készíti el, amely egy folyamatos szalagként adagolja a kész etiketteket. Speciális igény esetén extra felszereltséggel rendelkező címkenyomtatók is elérhetőek, amelyek csévélővel vagy vágóegységgel vannak kiegészítve. Nyomtatási technológiák közül választható direkt termál, termál transzfer és tintasugaras eljárás, amelyek különféle alapanyag nyomtatására adnak lehetőséget.

Milyen címkenyomtató számomra az ideális választás?
 

A legegyszerűbb nyomtatási technológia a direkt termál nyomtatás, amelyhez semmilyen egyéb kellékanyagra nincs szükség a hőérzékeny etikett címkén kívül. A termál transzfer nyomtatási technológiával rendelkező nyomtató képes direkt termál technológiára is, így többféle alapanyagú tekercses etikett címke (műanyag, papír, hőpapír, textil) is behelyezhető. Viszont a termál transzfer nyomtatási módnál bizonyos alapanyagok esetében szükséges lehet kompatibilis festékszalagok használatára.
A színes tintasugaras címkenyomtatóval való nyomtatás sajnos az egyik legköltségesebb nyomtatási mód, azonban a legmagasabb minőséggel rendelkezik, amely szinte már nyomdai színvonalat képviseli. A készülékez speciális etikett címke szükséges, valamint tintapatron, amely általában már színenként cserélhetőek a költségcsökkentés érdekében.

Milyen teljesítményű címkenyomtató megfelelő számomra?
 

A címkenyomtatóknál a legkisebb teljesítménnyel rendelkező kategória az asztali, amely kifejezetten kisebb boltok, logisztikai cégek napi címkézési feladatainak ellátására alkalmasak, amennyiben nem szükséges 3000-nél több etikett címke naponta. A következő szint a közepes teljesítményű címkenyomtató kategória, ahol már a napi teljesítmény eléri a 4-9000 darab címkét. Az ipari környezetben már szükség lehet a robusztusabb külsővel rendelkező, nonstop üzemeltethető készülékekre, ahol a címkenyomtatók korlátlan terhelést kaphatnak.

Mi a címkenyomtatónál a vágó egység?
 

A tekercses címkenyomtatók között általában opcionálisan választható kiegészítő a vágóegység, amely a nyomtatás közben darabolja a címkét. A vágóegységek közül többféle (pl. guillotine, forgó, stb.) elérhető, melyek mind más-más alapanyag vágására alkalmasak.

Mi a címkenyomtatónál a címkeleválasztó egység?
 

A címkeleválasztó (peeler, dispenser) igény szerint választható extra kiegészítő, amely használatával a nyomtatás egyesével történik, ahol mindig csak egy kicsit tolja ki a nyomtató, így megkönnyíti a hordozóról való leválasztást. Az etikett címke eltávolítsa után indul a következőnyomtatás és így folytatódik tovább.

Mi a címkenyomtatónál a visszacsévélő egység?
 

A címke csévélő típustól függően elhelyezkedhet a nyomtató belsejében, vagy elérhető külső kiegészítő egységként. A címke visszacsévélő a nyomtatott etikett címkéket feltekercseli így végeredményben egy csévét kapunk, amely rendkívül hasznos nagyobb címkenyomtatási igény esetén.

Mit jelent a címkenyomtatónál a DPI érték?
 

A DPI (angolul dots per inch) amely azt jelenti, hogy 1 inchen belül mennyi pont kerül nyomtatásra, így ez a mérőszám a nyomtatás felbontásának minőségét jelöli. Minél magasabb a címkenyomtató DPI értéke annál élesebb nyomatképre képes. Az általános felhasználásra elegendő szokott lenni a 203 dpi, azonban ékszer címkéknél, részletgazdag logók esetében, valamint kis betűméretnél ajánlott nagyobb felbontásra képes címkenyomtató vásárlása, hogy garantáltan kiemelkedő minőségű legyen a nyomtatás.

Saját etikett címke tervet hogy tudok készíteni?
 

Az általunk forgalmazott tekercses címkenyomtató készülékekhez díjmentesen biztosítunk címketervező szoftvert, amely az egyszerűbb címketervek elkészítésére tökéletes megoldás. A program letisztult tervező felülettel rendelkezik, így kezdő felhasználók számára is könnyen elsajátítható a használata. A címketervek egyéni igény szerint tartalmazhatnak vonalkódokat, szöveget, grafikát és logókat. Az ingyenes címketervező szoftverek a legtöbb esetben elegendőek az ügyfelek számára, azonban, ha speciális igény merülne fel, ahova komolyabb címketervező szoftver szükséges (pl.: RFID kódolás) abban az esetben már bővített funkciókkal rendelkező szoftver vásárlása elengedhetetlen, amelyből szintén széles választékot kínálunk.

Mi szükséges etikett címke nyomtatáshoz?
 

A tekercses etikett címke nyomtatásához tehát három fő dologra van szükség. Egy teljesítmény és felhasználási körülményekhez megfelelő címkenyomtatóra, címketervező szoftverre és kiváló minőségű kellékanyagra (tekercses etikett címke, festékszalag, tintapatron, stb.).

Hogyan készíthetek vonalkódos címkét?
 

A vonalkóddal ellátott etikett címke előállítása rendkívül egyszerű feladat a címkenyomtatók segítségével. A gyártók egy alap címketervező szoftvert biztosítanak a készülékek mellé, amellyel egyszerűen beállítható a vonalkód típusa, tartalma, melyek alapján a szoftver legenerálja a vonalkódot és indulhat is a nyomtatás.

Milyen karbantartást, tisztítást igényel a vonalkód nyomtató?
 

Mint minden készülék, úgy a címkenyomtatók is karbantartásra/tisztításra szorulnak időközönként, azonban ez a folyamat könnyedén elvégezhető szerviz igénybevétele nélkül is. Webshopunk kínálatában található speciális tisztító kellékanyagok, amelyek kimondottan ilyen eszközökhöz lettek fejlesztve. Segítségükkel eltávolíthatóak a nyomtatófejre ragadt felesleges festékmaradványok, illetve a gumihengeren felhalmozódott súrlódáskból következett finom por. Megfelelő tisztítással hosszútávon megőrizhető a tökéletes nyomatminőség.

Melyik a legjobb címkenyomtató márka?
 

A tekercses címkenyomtatók piacán számok kiváló márka található, mint például a Zebra, Godex, TSC, Honeywell, Sato, stb. – melyek webáruházunkban is megtalálható. Azonban a megfelelő címkenyomtató választást főleg nem gyártóhoz célszerű kötni, hanem az alkalmazás típusától, címke méretétől, nyomtatási volumentől és az árérzékenységtől. Címkenyomtató vásárlás előtt fontos alaposan megfontolni az igényeket, ami alapján az adott feladathoz legmegfelelőbb készüléket lehet kiválasztani. A címkenyomtató választásnál érdemes figyelembe venni a minőséget, megbízhatóságot, kellékanyag és szerviz hátteret, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a legmegfelelőbb eszközt választottuk az adott alkalmazáshoz.

Hogyan válasszunk etikett nyomtatót – 5 kulcsfontosságú szempont

1. Az etikett nyomtató felhasználási területe

Az etikett nyomtatók számtalan területen használhatóak, és a megfelelő választás gyakran azon múlik, hogy milyen célokra szeretnénk használni az eszközt. Irodai szükségletekre, esetleg termékek azonosítására, vagy ipari/gyártói körülmények közé keres nyomtatót? Mérje fel pontosan az igényeket, hiszen ez nagymértékben befolyásolja a szükséges funkciókat és összességében az árat.

2. Az etikett mérete és típusa

Nem minden etikett címke nyomtató képes minden méretű és típusú (papír, termo, műanyag, textil) etikett nyomtatására. Fontos megbizonyosodni arról, hogy a választott vonalkód nyomtató képes-e a kívánt méretű és típusú etikett címkék nyomtatására.

3. A vonalkód nyomtató sebessége és teljesítménye

Az etikett nyomtatók sebessége és teljesítménye különösen fontos lehet, ha nagy mennyiségű etikett címkét kell gyorsan nyomtatni. Érdemes megnézni, hogy a címke nyomtató milyen gyorsan képes nyomtatni, és milyen volumenű nyomtatásra alkalmas.

4. A címke nyomtató kapcsolódási lehetőségei

Nézze meg, hogy az etikett nyomtató milyen kapcsolódási lehetőségeket kínál. Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolat lehetővé teszi az etikett nyomtató távoli vezérlését, ami megkönnyíti a nyomtatást. Ha elegendő a kábeles csatlakozás, akkor az USB port napjainkban már standardnak minősül (de azért ellenőrizze a specifikációt!)

5. A nyomtató költségei

Az etikett nyomtató ára csak a kezdet. Fontos figyelembe venni a tartós használat során felmerülő költségeket is - beleértve az etikett címke, festékszalag és a karbantartás költségeit. Ezek mind hozzáadódnak a címke nyomtató teljes költségéhez, ezért érdemes olyan modellt választani, amely nem csak olcsó, de hosszú távon is gazdaságos.

Vásároljon etikett címkét azoktól, akik a legjobban ismerik!

Tezeko etikett címke

90 napig INGYENES HELP-DESK!

Vásárlás esetén végfelhasználóink számára 90 napig ingyenes támogatást nyújtunk! Szakképzett szervizes kollégáink folyamatosan gyártói oktatásokon vesznek részt, hogy a felmerülő kérdésekre gyors és szakszerű választ tudjanak adni.

Több, mint 20 éves tapasztalatunk alapján rugalmasan alkalmazkodunk ügyfeleink igényeihez és telefonon vagy távoli asztalon keresztül segítünk. Vállalatunk a 90 nap lejárta után sem hagyja magára ügyfeleit! Szervizünkben jótállási idő alatt és után is vállaljuk a nálunk vásárolt címkenyomtató készülékek szervizelését és karbantartását!

Legutóbb megtekintett termékek

Összehasonlító
Összes elem törlése