Kosár
Termékek
Menü
Eszközök & kellékanyagok
Kezdőoldal
Logózott, nyomott ragasztószalag | Műanyag

Logózott, nyomott ragasztószalag | Műanyag

Nyomott ragasztószalag

 

Miért fontos a logózott ragasztószalag? Videónkban eláruljuk!

 
A csomagolástechnika fontos szegmensévé vált a logózott, nyomtatott ragasztószalagok használata. Napjainkban ez az összetevő már elengedhetetlen része a csomagolásnak.

A mai üzleti világban a vállalkozásoknak minden lehetséges eszközt fel kell használniuk a márkájuk kiemelésére és az ügyfelek figyelmének felkeltésére. Egy gyakran alábecsült, de rendkívül hatékony termék ebben a küzdelemben a logózott ragasztószalag.

Brand építés: a csomagolás kiemelten fontos szerepet játszik egy vállalkozás brandjének építésében! Egy logózott ragasztószalag azt sugallja, hogy a vállalkozás odafigyel a részletekre és professzionális módon működik. Ezzel az eszközzel a vállalkozás növeli az ügyfelek pozitív élményét, bizalmát és hűségét.

Mozgó reklám: a logózott ragasztószalag egyfajta mozgó reklám. A csomagszállítás során egyre több emberhez jut el a márka neve, ezzel növelhető az ismertség és a potenciális ügyfelek száma.

Kiemel a tömegből: a nyomtatott ragasztószalag nem csak egy praktikus eszköz a csomagoláshoz, hanem egy erős marketingeszköz is. Az egyedi logózott ragasztószalag kiemeli a vállalkozást a versenytársak közül!.

Miért olyan különleges a logózott, nyomtatott ragasztószalag? Videónkban választ adunk a kérdésekre!

 

Ajánlatkérés

 

Logózott, nyomott, nyomtatott, feliratozott ragasztószalag

A csomagolástechnika egyik kiemelt szegmense a logózott ragasztószalagok. Napjainkban a termelés és értékesítés elengedhetetlen része a csomagolás, ennek hatékony és gyors kivitelezésének alapja a nyomott ragasztószalag. A megfelelő ragasztószalagok kiválasztásához az alábbi szempontokat kell figyelembe vennie.

Logózott ragasztószalag méretének meghatározása:

Partnereink 50 mm, 75 mm és 100 mm szélességű PP vagy PVC ragasztószalagból választhatnak, melyek gépi illetve kézi ragasztásra is alkalmas tekercsek (66 vagy 990 méteres), fehér, havanna barna és transzparens változatban.

Nyomott ragasztószalag alapanyagának meghatározása:

 • Polipropilén műanyag alaphordozójú ragasztószalagok: A polipropilén alaphordozóval rendelkező ragasztószalag megszületését a vállalatok költségcsökkentő magatartása és a környezet védelme egyaránt elősegítette. A PP szalagok előnye a PVC szalagokkal szemben, hogy alacsonyabb ár mellett is tökéletes csomagolás, kartonzárás érhető el vele. Az általánosan használt ragasztószalagok döntő többsége ezzel az alapanyaggal készül. Széles körben elterjedt az ipari ragasztószalagok között is, mivel ár-minőség aránya kiemelkedő. Nyomtatott ragasztószalagok kivitelezésére is tökéletes választás, így alapesetben partnereinken ezt az anyagot ajánljuk. Felületén szép éles nyomatok érhetők el, de sajnos ezek erős mechanikai hatásokra sérülnek. A polipropilén ragasztószalagok egyetlen hátránya, hogy mechanikai sérülés esetén tovább reped, azaz a ragasztószalag nem tartja tovább a csomagot.
 • PVC műanyag alaphordozójú ragasztószalagok: A PVC hordozófólia előnye, hogy a nehezebb kartonokat is egy zárással lezárhatjuk. A PVC ragasztószalag további előnye, hogy mechanikai sérülés esetén a ragasztószalag nem reped tovább, azaz a ragasztószalag továbbra is betölti záró funkcióját. Tökéletes alapanyag nyomtatott ragasztószalagokhoz is, mivel a nyomtatás során sokkal szebb nyomat érhető el a ragasztószalagon. Relatív hátránya, hogy a tekercsek előállítási költsége miatt a ragasztószalag tekercs ára drágább, azonban ez a csomagolás költségében nem jelentkezik a ragasztószalag felhasználásának csökkenése miatt.

Nyomtatott ragasztóanyag ragasztó típusok:

 • Akrilát (acrylic) ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalagok: A logózott ragasztószalagok egyik legelterjedtebb fajtája, a vízbázisú és környezetbarát akril ragasztóréteggel ellátott szalag, mely általában csak polipropilén hordozóréteggel kapható. Ár/érték arányban a legjobb választás! Nyomtatott ragasztószalag kivitelezésére is tökéletesen alkalmas, így alapesetben akril ragasztóval gyártjuk feliratozott szalagjainkat. Szoba és magas hőmérsékleten tapadási tulajdonságai nagyon jó eredményeket mutatnak, a felülettől függően 2-4 óra szűkséges a végső kötés eléréséhez. Előnye, hogy a hot-melt ragasztóval szemben az akril ragasztó hidegebb környezetben (nem hűtőházi) is használható. Az akril ragasztóval gyártott szalagok színei tiszták (nincsen sárgás, barnás elszíneződés, mint a Hot-Melt, Solvent, Kaucsuk ragasztónál). Az akril ragasztószalag tökéletes választás hosszú idejű használatra is!
 • Hotmelt ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalagok: Ez a ragasztószalag típus a ragasztóréteg felhordás technológiai megoldásáról kapta a nevét (melegítésre lányul, megolvad). Szobahőmérsékleten tapadási tulajdonságai nagyon jó eredményeket mutatnak, a felülettől függően akár 1-2 óra is elegendő a végső kötés eléréséhez, azonban hideg környezetben (<10°C) kevésbé tapad, használata nem ajánlott. Könnyen, gyorsan letekercselhető önmagáról, azonban egyetlen hátránya, hogy a felületen a ragasztóanyag ott marad, ezért nem célszerű közvetlenül a termékre ragasztani.
 • Kaucsuk ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalagok: A kaucsuk ragasztóréteggel rendelkező logózott ragasztószalagokat kifejezetten olyan felhasználásra ajánljuk, ahol agresszív és gyors tapadás az igény. Szinte minden felületen jól és gyorsan tapad, tartós zárást biztosítva - a PVC alapanyagú ragasztószalagoknál használatos ez a típusú ragasztó. Az akril és hot-melt ragasztókhoz képest ára jelentősen magasabb, azonban ehhez kiemelkedő felhasználási és tapadási eredmények társulnak. Erős kezdeti tapadású, kiválóan ellenáll az öregedésnek, a hőmérséklet- és páratartalom-ingadozásnak, valamint a leggyakrabban használt vegyszereknek.
 • Solvent ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalagok: A Solvent ragasztó kifejezetten alkalmas alacsony (akár hűtőházi) és magas hőmérsékleten történő használatra is. Az akril, hot-melt, kaucsuk ragasztóhoz képest ára jelentősen magasabb. Erős kezdeti tapadásának köszönhetően szinte minden felszínen tökéletesen használható. Akril, Hotmelt és PVC ragasztók felragasztása különböző hőmérsékleten

Feliratozott ragasztószalag alapszínének meghatározása:

 • Transzparens (átlátszó)
 • Fehér

Ragasztószalag nyomtatási lehetőségek:

Az alapszínen kívül 3 színnel történhet a ragasztószalag nyomtatása. Az alapszínen kívül bármilyen "háttérszín" igényelhető!

Nyomtatott ragasztószalag rendelési és csomagolási egysége:

 • 50 mm széles nyomtatott ragasztószalagnál 1 dobozba 36 tekercset csomagolunk.
 • 75 mm széles nyomott ragasztószalagnál 1 dobozba 24 tekercset csomagolunk.
 • 100 mm széles logózott ragasztószalagnál 1 dobozba 18 tekercset csomagolunk.
 • A minimális rendelési mennyiség, a logózott ragasztószalag szélességétől függetlenül 1 doboz.

Logózott ragasztószalagok tárolási feltételei:

A nyomtatott ragasztószalagokat száraz, nedvességtől védett helyen, eső-, fagy és UV sugárzástól védve, szobahőmérsékleten (15-20°C között) tárolja, lehetőleg eredeti csomagolásában. Amennyiben a tárolása nem megfelelő körülmények között történik, úgy a ragasztószalagok felhasználásánál probléma jelentkezhet (pl. nem megfelelő tapadás, festéksérülés, stb.).
A ragasztószalagok szavatossági ideje: 1 év

A nyomott ragasztószalagokat az alábbi célokra javasoljuk:

 • Kartondobozok leragasztására, a dobozban lévő termék 'megvédésére'
 • Reklámhordozóként (a cég logójával, a márka logójával, feliratával ellátva)
 • Termékazonosítóként (a dobozban lévő termék nevével ellátott)
 • Akciók során több termék összeragasztására (pl.: 3+1 AJÁNDÉK), akár vonalkóddal is

A logózott ragasztószalagok főbb előnyei:

Biztonsági védelem: A nyomott PP vagy PVC ragasztószalagok használata kiemelkedő biztonsági védelmet nyújt. A nyomtatott jelzések, mint például a "Törékeny" vagy "Nem felnyitni" figyelmeztetések, extra védelmet nyújtanak a csomagolásban, és csökkentik a károk és veszteségek esélyét. De ennél többre is alkalmasak! Hiszen aki illetéktelenül felnyitná a csomagot, az már nem tudja ugyanazzal a nyomott ragasztószalaggal visszazárni a csomagot, így már alapjaiban biztosított a csomag dézsmálás ellen.

Erős rögzítés: a logózott ragasztószalagok ideálisak olyan alkalmazásokhoz, ahol erős és megbízható rögzítésre van szükség. Ezek az anyagok rendkívül rugalmasak és ellenállnak a nyújtásnak és a szakadásnak, így a csomagok és tárgyak biztosan jól lesznek rögzítve.

Tartósság: a nyomtatott vagy másnéven logózott ragasztószalagok hosszú élettartamot biztosítanak. Ezek az anyagok ellenállnak a nedvességnek, a hőnek és a vegyszereknek, ami azt jelenti, hogy a ragasztószalagok jól teljesítenek különböző környezeti körülmények között és hosszú ideig képesek fenntartani a ragadós képességüket.

Összefoglalva, a nyomott PP vagy PVC ragasztószalagok számos előnnyel rendelkeznek, beleértve a biztonsági védelmet, az erős rögzítést, a gazdaságosságot és a tartósságot. Ezeknek az előnyöknek köszönhetően ezek a szalagok ideális választásnak bizonyulnak számos ipari és otthoni alkalmazás számára.

A munkafolyamat menete:

 • A megrendelést követően kollégáink elkészítik a nyomtatott ragasztószalag grafikai látványtervét, amit elküldünk jóváhagyásra.
 • Az esetleges korrekciók és jóváhagyás után megkezdődik a gyártás.
 • A kész ragasztószalagokat Budapest területén autónk, vidéken futárszolgálat szállítja házhoz.

Anyagleadás:

A logózott ragasztószalag gyártásához a grafikát csak vektoros formátumban tudjuk fogadni (Corel, Illustrator), ellenkező esetben újra meg kell szerkeszteni. A színek pontos beállításához Pantone színkódot kérünk. Word-ben készült terveket minden esetben újra kell szerkeszteni!

 


Kérjen nyomott ragasztószalagra ajánlatot szakértőnktől!

 
 

Gyakran Ismételt Kérdések logózott ragasztószalaggal kapcsolatban

Miért jó az egyedi gyártásó logózott ragasztószalag?

 

A nyomtatott ragasztószalagok kiváló és költséghatékony reklámeszközök a vállalkozások számára. Az egyedi logózott ragasztószalagok folyamatos reklámot és ismertséget biztosítanak a termék utaztatása közben. Az áruk az egyedi üzenetet hordozó ragasztószalagot látva vonzóbbnak és különlegesebbnek tűnhetnek a vásárlók számára. A logisztikai folyamatok során az egyedi nyomtatott ragasztószalag megkönnyíti a csomagok azonosítását, így időt is spórolhat a vállalkozás. Az egyedi nyomtatott ragasztószalag akár biztonsági zárás szerepét is betöltheti, mivel a csomag megnyitása után pótlása lehetetlen.

Mennyi színnel készülhet nyomtatott ragasztószalag?

 

A műanyag és a papír ragasztószalagokat más technológiával készítjük, így a nyomtatási színek száma is különbözik. A műanyag (PP, PVC) alapanyagú ragasztószalagokat max. 3 színnel tudjuk gyártani, míg a környezetbarát papír ragasztószalag esetén 2 szín használható. A nyomat hossza, ami ismétlődik a ragasztószalagon kb.15-30 cm közötti lehet.

Milyen technológiával készül a logózott ragasztószalag?

 

A nyomott ragasztószalagok flexo technológiával készülnek, mely az egyik leggyakrabban alkalmazott gyártási módszer. A flexo nyomtatás során a festék a nyomóformára (másnéven klisé) kerül, majd közvetlenül az alapanyagra hordja fel a nyomdagép. A logózott ragasztószalag alapanyaga 150 mm széles, melyet a megrendelő igénye szerint pályákra vágunk – így készül el az 50, 75 vagy 150 mm-es nyomott ragasztószalag.

Milyen módon tároljam a logózott ragasztószalagot?

 

A nyomtatott ragasztószalagok kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek tartósak és ellenállnak a kopásnak és a szakadásnak, azonban a nem megfelelő tárolás sajnos károsíthatja a nyomatot és a tapadási tulajdonságait a szalagnak. A nyomtatott ragasztószalag tárolásánál a legcélszerűbb, ha felhasználásig a gyári csomagolásban marad, normál hőmérsékleten (15 C° és +20 C°) és 20-80%-os páratartalom között, max 1 évig.

Milyen árban mozognak a feliratozott ragasztószalagok?

 

A logózott ragasztószalagok ára nagyon változó, függ az alapanyagtól (Papír vagy Műanyaga, azon belül PP vagy PVC), a szélességétől és a hosszúságától is. Általában az árak 700 és 3000 Forint között mozognak tekercsenként. A minőségi alapanyagból készült szalagok ára általában magasabb, de megbízható zárást biztosítanak, akár szélsőséges időjárási körülmények között is.

Minimálian mennyi logózott ragasztószalagot szükséges rendelni?

 

A legkisebb rendelhető mennyiség függ az alapanyagtól, a színek számától, a tekercs szélességétől és hosszától. Például a legkedveltebb műanyag akril PP alapú 1 szín nyomott ragasztószalagnál a legkisebb rendelhető mennyiség 36 tekercs.

3 tipp logózott, nyomott ragasztószalag vásárláshoz

1. Alapanyag minősége és típusa:

A legfontosabb tényező a logózott ragasztószalag vásárlásakor az alapanyag minősége és típusa. Az alapanyag kiválasztása nagyban függ attól, hogy milyen felületre fogjuk használni a ragasztószalagot, milyen tartósságot várunk tőle és milyen nehéz csomagokat szeretnénk lezárni vele. Például, a PVC alapú ragasztószalagok az elérhető legerősebb nyomott szalagok és tartósságban is verhetetlenek. A PP alapanyagú szalagok vékonyabbak és szakító szilárdságuk is kisebb, azonban kisebb dobozok lezárására tökéletesen megfelelőek.

2. Logózott ragasztószalag szélessége:

A szalag szélessége is egy fontos tényező. Gondoljuk végig, hogy milyen széles ragasztószalagot igényel a felhasználás. A szélesebb szalagok általában nagyobb felületekhez ideálisak, míg a keskenyebb szalagok a kisebb, precízebb munkához kiválóak.

3. Szín és nyomat:

Végül, de nem utolsósorban, fontos, hogy milyen színnel nyomtatott ragasztószalagot válasszunk. Ha a ragasztószalagra mint marketing eszközre gondolunk, akkor igenis fontos, hogy egyedi legyen és távolról felismerhetővé tegye a hirdetett márkát.

Ennyi aktív vásárló választott minket!

 

Legutóbb megtekintett termékek

Összehasonlító
Összes elem törlése