Kosár
Termékek
Menü
Eszközök & kellékanyagok
Kezdőoldal
Eszköz
POS
Bolti árszorzós mérleg
ACS-15EP Bolti árszorzós mérleg

ACS-15EP Bolti árszorzós mérleg

találat
Nincs találat.
Aktív szűrések
Szűrések
Szűrések
Aktív szűrések

Nincs találat.
Kiemelt termékek

Aclas ACS-15E Bolti árszorzós mérleg

Aclas ACS-15E Bolti árszorzós mérleg
nettó 28 770 Ft
(36 538 Ft)
3-5 munkanap
Vásárlás

Aclas ACS-15EP Bolti árszorzós mérleg

Aclas ACS-15EP Bolti árszorzós mérleg
nettó 32 220 Ft
(40 919 Ft)
3-5 munkanap
Vásárlás

Birch CP-Q1UN Blokknyomtató

Birch CP-Q1UN Blokknyomtató
nettó 29 700 Ft
(37 719 Ft)
Raktáron 6 db
Vásárlás

Epson TM-T20III Blokknyomtató

Epson TM-T20III Blokknyomtató
nettó 44 400 Ft
(56 388 Ft)
Raktáron 45 db
Vásárlás

Nincs találat.
Kiemelt termékek

Mi az a bolti árszorzós mérleg?

Sokan gondolják, hogy a mérleg csak egy egyszerű eszköz, melynek feladata, hogy súlyt mérjen. Az árszorzós mérleg azonban ennél sokkal több. Az árszorzós mérleg egyedi technológiával rendelkezik, ami által a mérési adatokat azonnal át tudja számítani értékadatokra. Vagyis, miközben a terméket méri, azonnal kiszámítja annak árát is. 

A bolti árszorzós mérleg működése

Az árszorzós mérleg lényege, hogy a mért tömeg alapján azonnal kiszámítja a termék árát. Az árszorzós mérleghez a termék egységárát kell beállítani, így amikor a terméket a mérlegre helyezzük, a mérleg azonnal elvégzi a szorzást, és kiírja a végösszeget.

Árszorzós mérleget Magyarországon csak hitelesítve szabad kiskereskedelmi forgalomba hozni, melynek hitelesítését kétévente egy állami szervezet, a Mérésügyi Hivatal végzi.

Beépített akkumulátor és mobilitás

A bolti árszorzós mérlegek sokoldalúsága miatt váltak nélkülözhetetlenné a kiskereskedelmi szektorban. A beépített akkumulátor lehetővé teszi, hogy a bolti mérleg ne legyen teljes mértékben függő a villamos hálózattól. Ez nagyon hasznos lehet olyan helyeken, ahol nem áll rendelkezésre állandó áramforrás, például piacokon, vásárokban vagy mozgó árusok esetében. Az akkumulátor által biztosított mobilitás kiváló rugalmasságot és széleskörű alkalmazhatóságot ad az árszorzós mérlegnek.

Az akkumulátor kapacitása és az ebből adódó üzemidő kulcsfontosságú tényező a mérleg hatékonysága szempontjából. Egy magas kapacitású, például 4000 mAh-s akkumulátor hosszú ideig képes ellátni a mérleget energiával, így csökkentve az áramforrásokhoz való függőséget.

A bolti árszorzós mérleg felhasználási lehetőségei

Boltokban és piacokon: az árszorzós mérlegek kiválóan alkalmazhatók élelmiszerboltokban és piacokon, ahol gyakran mérik a termékeket kilogrammonként vagy literenként. Például, ha zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolunk, a mérleg azonnal kiírja a termék végösszegét, ami nagymértékben gyorsítja a vásárlói folyamatot. Emellett, mivel a mérleg azonnal kiszámítja a végösszeget, a hibák száma is jelentősen csökken.

Raktározás és Logisztika: a raktározás és logisztika területén az árszorzós mérleg is hasznos eszköz lehet. Ebben az esetben a mérleg nemcsak a termék súlyát, hanem annak értékét is megjeleníti, ami segíthet a raktárkezelésben és az anyagok költségvetésében.

Gyártás: a gyártási folyamatok során is alkalmazható az árszorzós mérleg. Segítségével könnyen és gyorsan meghatározható az egyes alkatrészek, nyersanyagok költsége, ami javítja a termelési folyamatok költséghatékonyságát és átláthatóságát.

Útmutató a bolti árszorzós mérlegek karbantartásához és tisztításához

Egy bolti árszorzós mérleg a kiskereskedelmi üzletek nélkülözhetetlen eszköze. A pontos súlyméréstől kezdve az árak gyors kiszámításáig számos funkciót lát el, amelyek mind hozzájárulnak az üzleti folyamatok gördülékenységéhez. Ugyanakkor, ahhoz hogy ezek a készülékek hosszú távon is megbízhatóan működjenek, elengedhetetlen a rendszeres karbantartás és tisztítás. De hogyan is végezzük el ezeket a feladatokat a legjobban? Cikkünkben erre keressük a választ.

Rendszeres tisztítás: Az egyik legfontosabb karbantartási lépés a bolti árszorzós mérleg rendszeres tisztítása. Az élelmiszerekkel, csomagolóanyagokkal való érintkezés során könnyen szennyeződhet a készülék, ami nem csak a higiéniát, de a működési pontosságot is befolyásolhatja. Egy szennyeződött mérlegtálca például nemcsak higiéniai problémákat okozhat, hanem az érzékelők működését is befolyásolhatja.

Szenzorok karbantartása: Az árszorzós mérlegek érzékeny szenzorokkal rendelkeznek, amelyek a súlymérés során a legnagyobb pontosságot biztosítják. A szenzorok rendszeres ellenőrzése és kalibrálása elengedhetetlen ahhoz, hogy a mérleg mindig pontos eredményeket adjon. Ha gyakran tapasztalnak eltéréseket a mért és a tényleges súly között, érdemes szakemberhez fordulni a szenzorok kalibrálása vagy esetleges cseréje érdekében.

Az akkumulátor állapotának ellenőrzése: Ha a mérleg beépített akkumulátorral rendelkezik, fontos az akkumulátor állapotának rendszeres ellenőrzése és karbantartása. Egy gyenge vagy lemerült akkumulátor nemcsak a mérleg mobilitását csökkenti, hanem a működési hatékonyságát is befolyásolhatja. Rendszeres töltéssel és időnkénti akkumulátor cserével megelőzhetők ezek a problémák.

A kijelző tisztántartása: A kijelző az a rész, amit az eladók és vásárlók egyaránt használnak, így fontos, hogy mindig tiszta és könnyen olvasható legyen. 

Bolti árszorzós mérleg hitelesítés és jogszabályi kötelezettségek

Ne feledje, hogy a bolti árszorzós mérlegeknek meg kell felelniük bizonyos jogszabályi előírásoknak is. Érdemes tájékozódni arról, hogy milyen gyakran szükséges a mérlegek hitelesítése és ezeket mindig naprakészen tartani.

Legutóbb megtekintett termékek

Összehasonlító
Összes elem törlése