Kosár
Termékek
Menü
Eszközök & kellékanyagok
Kezdőoldal
Eszköz
Vonalkódolvasó
Vezetékes vonalkódolvasók
Symbol / Motorola LS2208 vonalkódolvasó

Symbol / Motorola LS2208 vonalkódolvasó

találat
Nincs találat.
Aktív szűrések
Szűrések
Szűrések
Aktív szűrések

Nincs találat.
Kiemelt termékek

Tezeko LID-100 Vonalkódolvasó

Tezeko LID-100 Vonalkódolvasó
16 450 Ft
nettó 15 800 Ft
(20 066 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

Tezeko AIB-100 Vonalkódolvasó

Tezeko AIB-100 Vonalkódolvasó
51 980 Ft
nettó 40 900 Ft
(51 943 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

Datalogic QuickScan Lite QW2100 Vonalkódolvasó

Datalogic QuickScan Lite QW2100 Vonalkódolvasó
nettó 21 000 Ft
(26 670 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

Symbol / Motorola LS2208 Vonalkódolvasó

Symbol / Motorola LS2208 Vonalkódolvasó
nettó 23 000 Ft
(29 210 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

Nincs találat.
Kiemelt termékek

Kézi vonalkódolvasó

A kézi vonalkódolvasók a legszélesebb körben használt vonalkód leolvasó készülékek, telepítésük egyszerű, könnyen kezelhető és áruknak köszönhetően a legkisebb vállalkozások számára is elérhető.

A vezetékes kézi vonalkódolvasók stabil és megbízható eszközök, amelyek ideálisak a napi adminisztratív munkákhoz. Mivel ezek a vonalkód leolvasók kábellel kapcsolódnak a számítógéphez vagy pénztárgéphez, nem olyan mobilisak, mint vezeték nélküli változataik, de ennek ellenére bizonyos helyzetekben ez kifejezetten hasznos lehet. Ha a vonalkódolvasó könnyedén mozgatható a termékhez, akkor a vezetékes vonalkódolvasók a legpraktikusabbak.

A vezetékes kézi vonalkódolvasók ideálisak olyan helyekre, ahol folyamatos és megszakítás nélküli működésre van szükség. Ilyen területek például a nagy áruházak, raktárak, gyártósorok, logisztikai központok, ahol a termékek gyors és pontos azonosítása elengedhetetlen.

 

Vonalkód leolvasás

 

Miért célszerű vezetékes vonalkódolvasót használni?

A vezetékes vonalkódolvasók előnye elsősorban a megbízhatóságukban és egyszerűségükben rejlik. Mivel közvetlenül kábelen keresztül csatlakoznak egy számítógéphez vagy pénztárgéphez így nincs szükségük elemre vagy akkumulátorra - így sosem merülnek le munka közben. Emellett a vezetékes kapcsolat gyors és stabil adatátvitelt biztosít, ami különösen fontos a nagy forgalmú kereskedelmi és ipari környezetekben.

A vezetékes kézi vonalkódolvasók üzemeltetése rendkívül egyszerű. Csatlakoztassa az olvasót a kívánt eszközhöz, és már készen is áll a munkára. A legtöbb modern olvasó automatikusan beállítja magát, így nincs szükség bonyolult konfigurációra. Magyarország annyiban specifikus terület, hogy a 0 és Ö karakter felcserélése, vagy ALT mód programozására szükség lehet, de ez pillanatok alatt pár vonalkód leolvasásával könnyedén megoldható.

Kézi vonalkódolvasók működése, üzemeltetése

A pisztoly alakú kézi vonalkódolvasók kézben tartva vagy a készülék állványába helyezve használhatóak. A vonalkód olvasási folyamat a ravasz meghúzásával történik, de bizonyos típusoknál az állványba helyezés következtében automatikusan úgynevezett prezentációs módba vált az eszköz és folyamatos olvasási üzemmódba kapcsol. Azokban az esetekben ha az állvány nem automatikusan aktiválja ezt a funkciót, általában az állványon található egy vonalkód, melynek leolvasását követően a vonalkódolvasó kézkímélő, prezentációs módban üzemel tovább.

Vonalkód leolvasási technológiák

A kézi vonalkódolvasók között lézer, linear imager és area imager optikával szerelt típusokat különböztetünk meg. A választott optika meghatározza az olvasható kódok típusát – 1D vagy 1D és 2D – valamint az olvasási távolságot is.

A kézi vonalkódolvasók linear imager és area imager optikával gyártott változatai nem csak a címkén lévő kódokat képesek olvasni, hanem a digitális eszközökön, mint a mobiltelefonokon vagy tableteken megjelenő kódokat is. Ezért kiválóan használhatók kereskedelmi, raktári vagy ipari környezetben, így nagyszerű választás a vállalatok számára.

A vonalkódolvasók hasznossága

A vonalkódolvasók a modern világ egyik legfontosabb eszközévé váltak. Segítségükkel gyorsan és pontosan azonosíthatók a termékek, ami hatalmas megtakarítást jelent időben és költségekben. Az átlagember számára ez azt jelenti, hogy gyorsabb kiszolgálásban részesül az áruházakban, és kevesebb hibával találkozik a mindennapi vásárlás során.

A kézi vonalkódolvasók előnyei

  • Megbízhatóság: A vezetékes vonalkódolvasók nem merülnek le, így folyamatos munkavégzésre alkalmasak.
  • Gyorsaság: Az azonnali adatátvitelnek köszönhetően nincs késedelem a leolvasás és a rendszerbe való bevitel között.
  • Pontosság: A modern vonalkódolvasók képesek az elmosódott vagy sérült vonalkódok olvasására is, csökkentve az emberi hibák számát.

Felhasználási területek

  • Kereskedelem: Az áruházakban és boltokban a vonalkódolvasók segítségével gyorsan és pontosan lehet leolvasni a termékek árát és információit.
  • Raktározás: A raktárakban a beérkező és kimenő áruk azonosításához, nyomon követéséhez elengedhetetlenek.
  • Ipar: A gyártási folyamatok során a termékek azonosítása, minőségellenőrzése nem lehetséges vonalkódolvasók nélkül.

Ipari vs általános vonalkód leolvasók

Az ipari és az általános felhasználású vezetékes vonalkódolvasók közötti különbség elsősorban a funkciókban és a felhasználási környezetben rejlik. Az ipari vonalkódolvasók robosztusabb kialakítással rendelkeznek, ellenállóbbak a fizikai behatásokkal, porral, nedvességgel és extrém hőmérsékleti körülményekkel szemben. Gyakran vannak kiegészítő funkcióik, mint például a nagyobb távolságú olvasás vagy a sérült vonalkódok felismerése. Ezzel szemben az általános felhasználású vonalkódolvasók könnyebb, kompakt kialakítással bírnak, és elsősorban irodai vagy kiskereskedelmi környezetben való használatra terveztek.

Míg az ipari vonalkódolvasók a strapabírásukkal és kiegészítő funkcióikkal emelkednek ki, addig az általános felhasználásúak a könnyű kezelhetőségükkel és költséghatékonyságukkal válnak vonzóvá.

Vezetékes vs vezeték nélküli vonalkódolvasók

A vezetékes és a vezeték nélküli vonalkódolvasók közötti különbség alapvetően a  mobilitásban rejlik. A vezetékes vonalkódolvasók közvetlenül egy eszközhöz kapcsolódnak kábel segítségével, ami stabil és megszakítás nélküli adatátvitelt biztosít, de korlátozza a felhasználó mozgásterét. Ezzel szemben a vezeték nélküli vonalkódolvasók nagyobb mobilitást kínálnak, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy szabadon mozogjon a munkaterületen (akár 50-100 méter is). Ugyanakkor ezek az eszközök akkumulátorral működnek, ami idővel lemerülhet és töltést igényelhet.

Míg a vezetékes olvasók a megbízhatóságukkal és állandó energiaellátásukkal emelkednek ki, addig a vezeték nélküli modellek a rugalmasságukkal és a nagyobb mozgásszabadságukkal válnak vonzóvá.

Vezetékes olvasók csatlakozási típusai

A vezetékes vonalkódolvasók különböző csatlakozási típusokkal érhetők el, hogy megfeleljenek a különböző rendszerek és alkalmazások igényeinek. A leggyakoribb és legnépszerűbb csatlakozási típus a USB, amely univerzális és szinte minden modern számítógéppel és kasszarendszerrel kompatibilis. Az RS232 vagy soros port csatlakozás régebbi rendszerekkel és ipari alkalmazásokkal van összhangban, ahol a hosszabb kábelhossz és a specifikus kommunikációs protokollok előnyt jelentenek. A PS2 csatlakozás, amely a billentyűzet csatlakozójaként is ismert, elsősorban olyan rendszerekhez használatos, ahol a vonalkódolvasó közvetlenül egy billentyűzet bemenetéhez kapcsolódik.

Mindegyik csatlakozási típusnak megvannak a maga előnyei és sajátosságai, így a választásnál fontos figyelembe venni az adott alkalmazás és rendszer igényeit.
 

Legutóbb megtekintett termékek

Összehasonlító
Összes elem törlése