Savanyúság és csalamádé címkéink bemutatása A kőkorszak embere már felismerte, hogy a tűz mellet melegen tartott levet is tartalmazó ételek egy idő után kellemesen savanykás ízűvé váltak. Írásos feljegyzések alapján az emberiség már ősidők óta használja az erjesztést élelmiszerek tartósítására. A savanyúság készítés több kontinensen is zajlott, de feltehetően a kínaiak dolgozták ki a savanyú káposzta készítésének módját. Annyi bizonyos, hogy a kínai nagy fal építésekor, a Krisztus előtti 3. században az építőmunkások védőételként kapták a rizsborban tartósított savanyú káposztát, amely laktató és tápláló eledelnek bizonyult. A savanyú káposztát Hippokratész univerzális gyógyszerként javallotta, Cato, a római politikus és író pedig úgy vélte, a pestis egyes fajtái ellen is hatékony. Persze nem a káposzta az egyetlen savanyúság, pl. a fűszerpaprikát termelő övezetekben már a 19. században rendszeressé vált a paprika savanyúságként való fogyasztása. Mondhatjuk, hogy a savanyúságok fontos szerepet kaptak Amerika felfedezésében is, hiszen ebben az időben számos hajóút hiúsult meg a C-vitamin hiánya miatt kitört skorbuttól. Kolumbusz expedícióján azonban az emberek megmenekültek ettől a betegségtől, mivel az ellátmányért felelős, bizonyos Amerigo Vespucci, kellő mennyiségű savanyúságot raktározott a hajók élelmiszerraktáraiba. Ha hazánkat nézzük kijelenthetjük, hogy Vecsés város neve mára egyet jelent a savanyítással. A véget nem érő káposztaföldek, a több évszázados savanyítási hagyomány és az eredeti, tradicionális ízvilág teszi a települést országszerte ismerté. Savanyúság nélkül a magyar konyha elképzelhetetlen lenne. Sokan csak a téli időszakban, de van aki egész évben a főétkezés mellé választ valamilyen savanyúság félét. A 2000-es évek elején a multinacionális üzletláncok és külföldi beszállítók megjelenésével fejlődött a termékek külső megjelenése is. Míg az évezred elején prémium megjelenésű savanyúság címkék készítése csak a nagyobb gyártók kiváltsága volt, ez napjainkban már a piacokra és vásárokra termelő vállalkozások számára is könnyen elérhető. A minőségi savanyúság címkék a marketingstratégiák elengedhetetlen eszköze lett, valamint a termékek csomagolásának egyik fontos díszítőeleme. A választék növekedésével, egyre több gyártó és termék jelent meg a hazai piacon, ezért a termelők és a forgalmazók a szembetűnő csomagolással tudnak csak kiemelkedni saját termékükkel. A befőttes üvegekre, kannákra vagy zacskókra ragasztott savanyúság címkék információt hordoznak, valamint teljessé teszik a csomagolás megjelenését - ezáltal hozzájárulnak a jobb értékesítéshez. Savanyúság címkéink számos verzióban állnak rendelkezésre a termelők számára, akik így kézműves termékeiket nagyobb sikerrel tudják értékesíteni. Savanyúság címkék gyártási lehetőségei A professzionális címkenyomtatási szolgáltatásunk gyors és rugalmas eljárás, nem igényel költséges és időigényes előkészítő munkákat. A technológiának köszönhetően akár egyetlen címke is nyomtatható, valamint a darabonként változó adatok sem jelentenek problémát. Az íves etikettel szemben az általunk alkalmazott tekercses gyártás előnye, hogy savanyúság címke könnyedén használható a legtöbb kézi és gépi címkefelrakóban - ha nincsen üvegcímkézője, mi ebben is tudunk segíteni! Savanyúság címkéink anyaga és alakja A savanyúság címkék alapanyaga papír vagy műanyag, ragasztója pedig jól bírja a nedves-párás környezetet is. Formáját tekintve a standard négyszögletestől és normál ragasztójú címkétől az alakos és speciálisan üvegről lemosható etikettig mindenre van megoldásunk, ez azonban már csak nagyobb volumenű rendelés esetén kivitelezhető (min. 10.000 címke/fajta). Savanyúság címke tervezés Többféle meglévő savanyúság címke közül választhat, amit testre szabunk, de igény esetén kérésére egyedi címke tervezést is vállalunk. Amennyiben kész grafikával rendelkezik, akkor mi ebből tudunk is dolgozni, de ha csak elképzelései vannak, azok alapján a tervezési munkát is átvállaljuk. A savanyúság címke készítése a nyomtatási folyamat egyedisége miatt egy kicsit speciális, ha igényli kész grafikájának optimális megjelenése érdekében a módosításokra is javaslatot teszünk. Ha nincs elképzelése az egyedi címkéjével kapcsolatban, az sem probléma, készítünk több variációt, mely alapján már biztosan el tudja dönteni, hogy merre menjünk tovább! Az egyedi savanyúság címke tervezése számunkra nem egyszerűen egy grafikai szolgáltatást jelent, hiszen minden termelőnek/gyártónak megvan a maga története. A savanyúság értékesítésénél a legtöbb esetben az üvegen/dobozon látható címke jelenti az egyetlen kapcsolatot a gyártó és a savanyúság vásárlója között és nagyon rövid idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy a döntés megszülessen. A savanyúság címke létrehozásánál fontos számunkra, hogy grafikáink által megismertessük és meggyőzzük a vásárlót a termékről. Egy jó minőségű savanyúság megfelelő csomagolással és látványos címkével kiválóan kommunikációs csatorna a vásárló felé, mely tükrözi tartalmat és segíti az értékesítést! Savanyúság címkéink előnyei: Egyedi igények alapján készítjük a címkét saját szövegezéssel (név, évszám, stb.) és akár grafikával is Professzionális minőségű színes savanyűság üveg címkéket kínálunk, melyek csábító megjelenést biztosítanak Savanyúság üveg címkéink öntapadós anyagra készülnek, ezért nincs szükség ragaszóra A savanyúság üveg etiketteket tekercsen szállítjuk, így könnyedén címkéző gépbe helyezhetőek Amiért megéri minket választani: Több gyártási technológiával is dolgozunk, így minden igényt ki tudunk elégíteni Vállaljuk egyedi mézes címke elképzelések megvalósítását, tervezéstől a kivitelezésig Sorszámozott, nyereménykódos, promóciós mézes üveg címkét is nyomtatunk Standard savanyúság címke választékunk: Vegyes savanyúság címke Savanyított káposzta címke Savanyú almapaprika címke Kovászos uborka címke Cékla címke Uborka címke Csalamádé címke Vitaminsaláta címke Vöröskáposzta címke Ecetes gyöngyhagyma címke Kérjen ajánlatot etikett címke szakértő kollégáinktól! <iframe allow="geolocation; microphone; camera" allowfullscreen="true" allowtransparency="true" frameborder="0" id="JotFormIFrame-230153684772358" onload="window.parent.scrollTo(0,0)" scrolling="no" src="https://form.jotform.com/230153684772358" style=" min-width: 100%; height:930px; border:none;" title="Ajánlatkérés csatománnyal - HU OC"> var ifr = document.getElementById("JotFormIFrame-230153684772358"); if (ifr) { var src = ifr.src; var iframeParams = []; if (window.location.href && window.location.href.indexOf("?") > -1) { iframeParams = iframeParams.concat(window.location.href.substr(window.location.href.indexOf("?") + 1).split('&')); } if (src && src.indexOf("?") > -1) { iframeParams = iframeParams.concat(src.substr(src.indexOf("?") + 1).split("&")); src = src.substr(0, src.indexOf("?")) } iframeParams.push("isIframeEmbed=1"); ifr.src = src + "?" + iframeParams.join('&'); } window.handleIFrameMessage = function(e) { if (typeof e.data === 'object') { return; } var args = e.data.split(":"); if (args.length > 2) { iframe = document.getElementById("JotFormIFrame-" + args[(args.length - 1)]); } else { iframe = document.getElementById("JotFormIFrame"); } if (!iframe) { return; } switch (args[0]) { case "scrollIntoView": iframe.scrollIntoView(); break; case "setHeight": iframe.style.height = args[1] + "px"; if (!isNaN(args[1]) && parseInt(iframe.style.minHeight) > parseInt(args[1])) { iframe.style.minHeight = args[1] + "px"; } break; case "collapseErrorPage": if (iframe.clientHeight > window.innerHeight) { iframe.style.height = window.innerHeight + "px"; } break; case "reloadPage": window.location.reload(); break; case "loadScript": if( !window.isPermitted(e.origin, ['jotform.com', 'jotform.pro']) ) { break; } var src = args[1]; if (args.length > 3) { src = args[1] + ':' + args[2]; } var script = document.createElement('script'); script.src = src; script.type = 'text/javascript'; document.body.appendChild(script); break; case "exitFullscreen": if (window.document.exitFullscreen) window.document.exitFullscreen(); else if (window.document.mozCancelFullScreen) window.document.mozCancelFullScreen(); else if (window.document.mozCancelFullscreen) window.document.mozCancelFullScreen(); else if (window.document.webkitExitFullscreen) window.document.webkitExitFullscreen(); else if (window.document.msExitFullscreen) window.document.msExitFullscreen(); break; } var isJotForm = (e.origin.indexOf("jotform") > -1) ? true : false; if(isJotForm && "contentWindow" in iframe && "postMessage" in iframe.contentWindow) { var urls = {"docurl":encodeURIComponent(document.URL),"referrer":encodeURIComponent(document.referrer)}; iframe.contentWindow.postMessage(JSON.stringify({"type":"urls","value":urls}), "*"); } }; window.isPermitted = function(originUrl, whitelisted_domains) { var url = document.createElement('a'); url.href = originUrl; var hostname = url.hostname; var result = false; if( typeof hostname !== 'undefined' ) { whitelisted_domains.forEach(function(element) { if( hostname.slice((-1 * element.length - 1)) === '.'.concat(element) || hostname === element ) { result = true; } }); return result; } }; if (window.addEventListener) { window.addEventListener("message", handleIFrameMessage, false); } else if (window.attachEvent) { window.attachEvent("onmessage", handleIFrameMessage); }