Nyomott ragasztószalagok

A csomagolástechnika egyik kiemelt szegmense az öntapadó ragasztószalagok. Napjainkban a termelés és értékesítés elengedhetetlen része a csomagolás, ennek hatékony és gyors kivitelezésének alapja a nyomott öntapadó ragasztószalag. A megfelelő ragasztószalagok kiválasztásához az alábbi szempontokat kell figyelembe vennie:

1. Méret meghatározása:

Partnereink 50 mm, 75 mm és 100 mm szélességű PP vagy PVC ragasztószalagból választhatnak, melyek gépi illetve kézi ragasztásra is alkalmas tekercsek (66 vagy 990 méteres), fehér, havanna barna és transzparens változatban.


  2. Ragasztószalag alapanyagának meghatározása:

 • Polipropilén műanyag alaphordozójú ragasztószalagok
  A polipropilén alaphordozóval rendelkező ragasztószalag megszületését a vállalatok költségcsökkentő magatartása és a környezet védelme egyaránt elősegítette. A PP szalagok előnye a PVC szalagokkal szemben, hogy alacsonyabb ár mellett is tökéletes csomagolás, kartonzárás érhető el vele. Az általánosan használt ragasztószalagok döntő többsége ezzel az alapanyaggal készül. Széles körben elterjedt az ipari ragasztószalagok között is, mivel ár-minőség aránya kiemelkedő. Nyomtatott ragasztószalagok kivitelezésére is tökéletes választás, így alapesetben partnereinken ezt az anyagot ajánljuk. Felületén szép éles nyomatok érhetők el, de sajnos ezek erős mechanikai hatásokra sérülnek. A polipropilén ragasztószalagok egyetlen hátránya, hogy mechanikai sérülés esetén tovább reped, azaz a ragasztószalag nem tartja tovább a csomagot.
 • PVC műanyag alaphordozójú ragasztószalagok
  A PVC hordozófólia előnye, hogy a nehezebb kartonokat is egy zárással lezárhatjuk. A PVC ragasztószalag további előnye, hogy mechanikai sérülés esetén a ragasztószalag nem reped tovább, azaz a ragasztószalag továbbra is betölti záró funkcióját. Tökéletes alapanyag nyomtatott ragasztószalagokhoz is, mivel a nyomtatás során sokkal szebb nyomat érhető el a ragasztószalagon. Relatív hátránya, hogy a tekercsek előállítási költsége miatt a ragasztószalag tekercs ára drágább, azonban ez a csomagolás költségében nem jelentkezik a ragasztószalag felhasználásának csökkenése miatt.

  3. Ragasztóanyag meghatározása:

 • Akrilát (acrylic) ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalagok
  A ragasztószalagok egyik legelterjedtebb fajtája, a vízbázisú és környezetbarát akril ragasztóréteggel ellátott szalag, mely általában csak polipropilén hordozóréteggel kapható. Ár/érték arányban a legjobb választás! Nyomtatott ragasztószalag kivitelezésére is tökéletesen alkalmas, így alapesetben akril ragasztóval gyártjuk feliratozott szalagjainkat. Szoba és magas hőmérsékleten tapadási tulajdonságai nagyon jó eredményeket mutatnak, a felülettől függően 2-4 óra szűkséges a végső kötés eléréséhez. Előnye, hogy a hot-melt ragasztóval szemben az akril ragasztó hidegebb környezetben (nem hűtőházi) is használható. Az akril ragasztóval gyártott szalagok színei tiszták (nincsen sárgás, barnás elszíneződés, mint a Hot-Melt, Solvent, Kaucsuk ragasztónál). Az akril ragasztószalag tökéletes választás hosszú idejű használatra is!
 • Hotmelt ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalagok
  Ez a ragasztószalag típus a ragasztóréteg felhordás technológiai megoldásáról kapta a nevét (melegítésre lányul, megolvad). Szobahőmérsékleten tapadási tulajdonságai nagyon jó eredményeket mutatnak, a felülettől függően akár 1-2 óra is elegendő a végső kötés eléréséhez, azonban hideg környezetben (<10°C) kevésbé tapad, használata nem ajánlott. Könnyen, gyorsan letekercselhető önmagáról, azonban egyetlen hátránya, hogy a felületen a ragasztóanyag ott marad, ezért nem célszerű közvetlenül a termékre ragasztani.
 • Kaucsuk ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalagok
  A kaucsuk ragasztóréteggel rendelkező szalagokat kifejezetten olyan felhasználásra ajánljuk, ahol agresszív és gyors tapadás az igény. Szinte minden felületen jól és gyorsan tapad, tartós zárást biztosítva - a PVC alapanyagú ragasztószalagoknál használatos ez a típusú ragasztó. Az akril és hot-melt ragasztókhoz képest ára jelentősen magasabb, azonban ehhez kiemelkedő felhasználási és tapadási eredmények társulnak. Erős kezdeti tapadású, kiválóan ellenáll az öregedésnek, a hőmérséklet- és páratartalom-ingadozásnak, valamint a leggyakrabban használt vegyszereknek.
 • Solvent ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalagok
  A Solvent ragasztó kifejezetten alkalmas alacsony (akár hűtőházi) és magas hőmérsékleten történő használatra is. Az akril, hot-melt, kaucsuk ragasztóhoz képest ára jelentősen magasabb. Erős kezdeti tapadásának köszönhetően szinte minden felszínen tökéletesen használható.

Akril, Hotmelt és PVC ragasztók felragasztása különböző hőmérsékleten

  4. Alapszín meghatározása:

 • Transzparens (átlátszó)
 • Havannabarna
 • Fehér

5. Nyomtatási lehetőség:

Az alapszínen kívül 3 színnel történhet a ragasztószalag nyomtatása. Az alapszínen kívül bármilyen "háttérszín" igényelhető!

  6. Rendelési és csomagolási egység:

 • 50 mm széles ragasztószalagnál 1 dobozba 36 tekercset csomagolunk.
 • 75 mm széles ragasztószalagnál 1 dobozba 24 tekercset csomagolunk.
 • 100 mm széles ragasztószalagnál 1 dobozba 18 tekercset csomagolunk.
 • A minimális rendelési mennyiség, a ragasztószalag szélességétől függetlenül 1 doboz.

7. Ragasztószalagok tárolási feltételei:

A nyomtatott ragasztószalagokat száraz, nedvességtől védett helyen, eső-, fagy és UV sugárzástól védve, szobahőmérsékleten (15-20°C között) tárolja, lehetőleg eredeti csomagolásában. Amennyiben a tárolása nem megfelelő körülmények között történik, úgy a ragasztószalagok felhasználásánál probléma jelentkezhet (pl. nem megfelelő tapadás, festéksérülés, stb.).
A ragasztószalagok szavatossági ideje: 1 év


  A nyomott ragasztószalagokat az alábbi célokra javasoljuk:
 • Kartondobozok leragasztására, a dobozban lévő termék 'megvédésére'
 • Reklámhordozóként (a cég logójával, a márka logójával, feliratával ellátva)
 • Termékazonosítóként (a dobozban lévő termék nevével ellátott)
 • Akciók során több termék összeragasztására (pl.: 3+1 AJÁNDÉK), akár vonalkóddal is

  A munkafolyamat menete:
 • A megrendelést követően kollégáink elkészítik a nyomtatott ragasztószalag grafikai látványtervét, amit elküldünk jóváhagyásra.
 • Az esetleges korrekciók és jóváhagyás után megkezdődik a gyártás.
 • A kész ragasztószalagokat Budapest területén autónk, vidéken futárszolgálat szállítja házhoz.


Anyagleadás:
Ragasztó szalag gyártásához a grafikát csak vektoros formátumban tudjuk fogadni (Corel, Illustrator), ellenkező esetben újra meg kell szerkeszteni. A színek pontos beállításához Pantone színkódot kérünk. Word-ben készült terveket minden esetben újra kell szerkeszteni!

Árajánlatkérés


0
Kosár tartalma:
0 darab termék
Lista megtekintése
0
Ajánlatkérés:
0 darab termék
Lista megtekintése
0
Összehasonlítás:
  0
  Előzmények: