Címkenyomtató tisztítás

Az általunk forgalmazott címkenyomtatók napi 1000 db etikett címkenyomtatástól, akár a 24/7 folyamatos használatra is alkalmasak, de olyan készülék nem létezik, amelyiknek ne lenne szüksége gondos és rendszeres tisztításra.

 

A címkenyomtatók használata során az etikettből a súrlódási helyeken por rakódik a forgó és csúszó alkatrészekre, valamint a festékszalagról a festék a megvezető alkatrészekre rátapad. Nyomtatás közben a termálfejen szennyeződés halmozódhat fel, ami ronthatja a nyomtatási képet - pl. eltérő kontraszt. A folyamatos és megbízható használathoz kiemelkedően fontos a termálfej és görgők rendszeres tisztítása, amivel megelőzhető, hogy a nyomtató pont a legváratlanabb időpontban mondja fel a szolgálatot. Fontos, hogy használattól és az etikett címke méretétől függően rendszeresen (naponta, hetente, havonta, 2-3 tekercsenként), megfelelő tisztító eszközökkel (tisztító toll, tisztító kártya, görgő tisztító kendő, tisztítópálca, stb.) elvégezze takarítását ezzel megóvva a kiváló nyomatminőséget, csökkentve az esetleges meghibásodásnak a kockázatát és növelve a címkenyomtató élettartamát.

 

Gyártótól függetlenül a tekercses címkenyomtatók legköltségesebb kopóalkatrésze a termál nyomtatófej, melynek élettartama megfelelő odafigyeléssel, jelentősen növelhető! Szakszerűtlen kezelés miatt a nyomtatófej könnyedén megsérülhet!

 

A rendszeres és szakszerű tisztítás mellett időszakosan szervizben is tartassuk karban a címkenyomtatót. A karbantartással megelőzhető, hogy a címkenyomtató pont a legváratlanabb időpontban mondja fel a szolgálatot, mivel a szervizes kollégák már akkor észreveszik a hibát előidéző kopást vagy elszennyeződést, amikor az még nem okoz bajt.
 

Asztali címkenyomtató fejtisztítása

 

Közepes és ipari nyomtatók tisztítása

 

Címkenyomtató fej tisztítása

1. A tisztítás megkezdése előtt ügyeljen rá, hogy a nyomtatófej szobahőmérséklet legyen. Ha használat közben szükséges a tisztítás elvégzése, abban az esetben kapcsolja ki a címkenyomtatót és várjon legalább 5-10 percet, hogy a nyomtatófej elérje a környezeti hőmérsékletet.
2. Ha szükséges távolítsa el a címkenyomtatóból a TTR festékszalagot, hogy hozzáférhessen a termál nyomtatófejhez.
3. A nyomtatófejet speciálisan erre a célra gyártott tisztító tollal vagy pálcával tisztítsa meg, egyéb alternatív tisztítószer használatát (pl. alkoholos fültisztító) nem javasoljuk! Fontos, a nyomtatófej tisztítása közben nem szabad, hogy a fejhez éles vagy kemény tárgy (pl. gyűrű, csavarhúzó) érjen!
4. Enyhe nyomással, a nyomtatófejjel párhuzamos mozdulatokkal töröljük végig a nyomtatófejet. Ismételjük addig, ameddig nem marad teljesen fehér a törlőkendő.
5. Ha szükséges tisztítsa meg forgó, vezető görgőket (pl. gumihenger) és csúszó (pl. festékszalag vezetó) alkatrészeket. Fontos, a gumihenger tisztításához speciális tisztítószer szükséges, alkoholt vagy más oldószert használata az alkatrész sérüléséhez vezethet!
6. A tisztítása után 2-3 percig hagyjuk száradni a fejet, amig elpárolog róla az alkohol.

 

Az Ön által megadott feltételekre nincs megfelelő találat!
Amennyiben segítségre van szüksége a választáshoz, hívja ügyfélszolgálatunkat +36 33 631 240!
címkenyomtatóvonalkódnyomtatóflat headetikett nyomtatótisztításkarbantartászebragodexintermeccitizentechoneywell
Létrehozás dátuma: 2016.10.27

További cikkek

Zebra kártyanyomtató tisztítása és karbantartása
Címkenyomtató termálfej meghibásodása, cseréje
Forradalom a raktárban! Itt a Zebra TC8000!
100% mobilitást céloz a Zebra Technologies!
Új Zebra ET50/ET55 tablet


0
Kosár tartalma:
0 darab termék
Lista megtekintése
0
Ajánlatkérés:
0 darab termék
Lista megtekintése
0
Összehasonlítás:
    0
    Előzmények: