Mi a QR-kód? 

Alapvetően a QR-kód - azaz Quick Response, magyarul Gyors Válasz - négyzet alakú, nyomtatott szimbólum, amelyet 2 dimenziós vonalkódolvasók (Symbol DS4308, Zebra DS2208, Datalogic QD2400, stb.), okostelefonok és tabletek olvashatnak. 
Marketing szempontból vizsgálva a QR-kódban rejlő lehetőségeket, számunkra az okostelefon és a tablet a legfontosabb. A QR-kód beolvasásakor okos eszközünk az interneten keresztül azonnal kapcsolatba lép a digitális tartalommal, hozzáadhat kontaktinformációkat, vagy aktiválhat más funkciókat, például a térképet. Egyes gyártók már elkezdték a QR-kódok összekapcsolását olyan adatbázisokkal, amik széles körű kiegészítő információkat nyújtanak a vásárlók számára, ideértve a termék összetevőire vagy gyártására vonatkozó részleteket, de találkozhatunk már olyan felhasználással is, melynek hatására tutorial videók érhetőek el az adott problémára.

 

 

Mi a különbség a QR-kód és a vonalkód között? 

A vonalkódos címékéken csak vízszintes irányban találhatunk vékony és vastag fekete vonalakat, míg a QR-kód esetén függőleges és vízszintes irányban is használhatók. Ennek előnye, hogy a QR-kód sokkal több információt tud tárolni és továbbítani, mint egy ugyanolyan méretű EAN vonalkód. Ráadásul a QR-kód bármilyen irányban olvasható, szemben az egydimenziós vonalkódokkal. Ez azért lehetséges, mert a QR-kód dekódolására szolgáló programok a három sarokban elhelyezett jellegzetes, minden QR-kódban azonos minta alapján el tudják dönteni, milyen irányban kell a kód pontjait feldolgozni. 

 

QR-kód és vonalkód0
Kosár tartalma:
0 darab termék
Lista megtekintése
0
Ajánlatkérés:
0 darab termék
Lista megtekintése
0
Összehasonlítás:
    0
    Előzmények: