Címkenyomtató termálfej meghibásodása, cseréje

Gyártótól és típustól függetlenül a tekercses címkenyomtatók legköltségesebb kopóalkatrésze a termál nyomtatófej, melynek élettartama megfelelő odafigyeléssel (rendszeres tisztítás, optimális fejfűtés, stb.), jelentősen növelhető, de sajnos nem a végtelenségig.
A lézer és tintasugaras nyomtatóktól eltérően, a címkenyomtatók által előállított nyomat apró képpontokból (más néve dot) áll össze. Ezek a képpontok címkenyomtatók esetén "majdnem" négyzetek – pl. lézernyomtatóknál körök – aminek köszönhetően futásirányú nyomtatás esetén jelentősebb jobb minőségű vonalkód állítható elő, ami a gyengébb minőségű vonalkódolvasóknak sem okozhat dekódolási problémát.

 

Lézer vs. címkenyomtató nyomtatási kép

Képpont felépítése

A címkenyomtató használata során a termálfejben idővel bizonyos képpontok elhasználódnak (nem megfelelő tisztítás esetén a nyomtatófej a rárakodott, ráégett kosztól is meghibásodhat), melynek hatására a nyomaton futásirányban fehér csík jelentkezik, ami a lenti képen szemléltetünk.

 

Hibátlan vs. dot hibás nyomtatófej

Hibátlan és hibás címke

Ha a nyomtatási hiba a fej tisztításával sem oldható meg, abban az esetben a nyomtatófej cseréje szükséges. Miután a nyomtatófejen előjött az első képponthiba, utána rövid időn belül újabb és újabb pontok használódnak el.
Fontos! A hibás nyomtatófejjel készített vonalkódok olvashatósága kétséges!0
Kosár tartalma:
0 darab termék
Lista megtekintése
0
Ajánlatkérés:
0 darab termék
Lista megtekintése
0
Összehasonlítás:
    0
    Előzmények: