Kosár
Termékek
Menü
Eszközök & kellékanyagok
Kezdőoldal
Eszköz
Címkenyomtató, etikett nyomtató, vonalkód nyomtató
RFID címkenyomtató
Zebra ZT411 RFID címkenyomtató

Zebra ZT411 RFID címkenyomtató

találat
Nincs találat.
Aktív szűrések
Szűrések
Szűrések
Aktív szűrések

Nincs találat.
Kiemelt termékek

Zebra ZD220d Címkenyomtató

Zebra ZD220d Címkenyomtató
nettó 65 500 Ft
(83 185 Ft)
Raktáron 51-100 db
Vásárlás

Godex GE300 Címkenyomtató

Godex GE300 Címkenyomtató
nettó 73 500 Ft
(93 345 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

TSC TE200 Címkenyomtató

TSC TE200 Címkenyomtató
75 590 Ft
nettó 54 900 Ft
(69 723 Ft)
Raktáron 51-100 db
Vásárlás

Zebra ZD421t Címkenyomtató

Zebra ZD421t Címkenyomtató
nettó 120 900 Ft
(153 543 Ft)
Raktáron >100 db
Vásárlás

Nincs találat.
Kiemelt termékek

Ismerkedjen meg az RFID címkenyomtatókkal

Az RFID címkenyomtatók segítségével könnyedén és gyorsan elvégezhető az RFID címkék nyomtatása és kódolása. Ezek a speciális tekercses RFID etikett nyomtatók RFID kódolóval vannak felszerelve és a nyomtatási folyamat során a chip kódolását is elvégzik a RFID tag-en.

Az RFID eszközök és kellékanyagok ára rohamosan csökkent az elmúlt években és így egyre több cég vállalja a technológia alkalmazását. Napjainkban már egy plázában található Zara üzletben is a termékek RFID címkével vannak ellátva és az automata kasszába pakolva a termékeket a fizetési folyamat hibamentessé és jelentősen gyorsabbá tehető, mint a normál kasszák üzemeltetésével. Azonban az RFID címkenyomtatók és RFID címkék/tag-ek használata nem csak a kereskedelemben vetette meg a lábát, hiszen a logisztikai folyamatokat is jelentősen gyorsítja a technológia.

Milyen szempontok alapján érdemes RFID címkenyomtatót választani?

Több mint 20 éves tapasztalatunk alapján jól ismerjük már a piacot. Tisztában vagyunk vele, hogy elérhető egyes webáruházak kínálatában nem igazán kiforrott és támogatott távol-keleti gyártók terméke is. Azon vállalkozások, akik RFID rendszer használata mellett döntenek, azonban egy kifejezetten megbízható RFID címkenyomtatót, olvasót és kellékanyagot keresnek, hiszen itt nem megengedhető a hibázás. Termékeik között kizárólag nagy múltra visszatekintő és megbízható terméktámogatással rendelkező európai és amerikai gyártók RFID eszközeit és kellékanyagait javasoljuk, így biztos lehet a stabil gyártói és szerviz háttérben is, valamint a kimondottan magas színvonalú terméktámogatásban.

RFID rendszer működése

Leegyszerűsítve az RFID rendszerek három részből állnak: egy RFID címkéből vagy másnéven tag-ből, egy RFID olvasóból és egy antennából. Az RFID címkék nyomtatásához és programozásához RFID technológiát támogató címkenyomtatóra van szükség. Az RFID címke egy integrált áramkört és egy antennát tartalmaz, amelyek adatátvitelre szolgálnak az RFID olvasó irányában. Az RFID olvasó a rádióhullámokat adatformátummá alakítja, ami így az IT rendszerbe kerül egy kommunikációs interfészen keresztül.

Az RFID antennák magas frekvenciákon azaz HF (13,56 MHz) vagy ultramagas frekvencián azaz UHF (860-960 MHz / országspecifikus) tudnak adatokat továbbítani. Mindkét frekvenciának megvan az előnye és hátránya, de leegyszerűsítve az UHF nagy olvasási távolságot tartalmaz, de a zavarérzékenysége is magas, míg a HUF kisebb olvasási távolságot biztosít, viszont érzéketlenebb a zavarokra.

 

RFID címkenyomtató, rendszer

 

Az RFID technológiáról röviden

Az RFID a Radio-Frequency Identification rövidítése, amely a tárgyak és élőlények érintésmentes, automatikus azonosítására és lokalizálására szolgáló technológiát írja le rádióhullámok segítségével.

Maga a technológia nem új. Az RFID azonban csak az 1980-as években élt át igazi fellendülést az állatazonosítási és útdíjrendszerekkel kapcsolatban. Azóta sok minden történt. Manapság az RFID az egyes termékek és ömlesztett áruk címkézésének és azonosításának alapvető eleme a folyamatlánc mentén – mind a logisztikában és a szállításban, mind az iparban és mindenekelőtt a kiskereskedelemben.

Hol alkalmazható az RFID technológia?

Az RFID technológia típustól függően számos iparágban alkalmazható, miután megannyi feladat végrehajtására alkalmasak, többek között:

  • Készletgazdálkodás
  • Eszközkövetés
  • Személyzet nyomon követése
  • A korlátozott területekhez való hozzáférés szabályozása
  • ID jelvény
  • Ellátási lánc menedzsment
  • Hamisítás megelőzése (pl. gyógyszeriparban)
     

Legutóbb megtekintett termékek

Összehasonlító
Összes elem törlése