Kosár
Termékek
Menü
Eszközök & kellékanyagok
Kezdőoldal
Címkenyomtatás

Címkenyomtatás

Címkenyomtatás

 

Professzionális címkenyomtatás

A címkenyomtatási szolgáltatásunk során egyértelmű a missziónk: teljes mértékben kiszolgálni ügyfeleinket az öntapadós etikett címkék, festékszalagok és autoID eszközök világában. Magyar tulajdonú vállalatként a legismertebb és legmodernebb címkenyomtatási szolgáltatásokat biztosítunk partnereink részére. Kiemelt figyelmet fordítunk címke gyártó nyomdagépeinkre és címkenyomtató gépparkunkra, reagálva vásárlóink igényeire és a piaci trendekre.

 

Címkenyomtatás Ajánlatkérés

 

Precíz és gyors címkenyomtatás

Címkenyomtatási technológiáink sokszínűsége miatt minden címkenyomtatás feladatra gyors és költséghatékony megoldást tudunk biztosítani. Az alkalmazott címke nyomtatási módszereink között a digitális eljárásnak köszönhetően a címkénként változó adatok, nyomatképek sem jelentenek problémát.

 

Alkalmazott címkenyomtatási technológiáink

Vállalatunk címkenyomtatási szolgáltatása segítséget nyújt abban is, hogy pontosan tervezhető legyen a címkenyomtatás költsége és határidőre elkészüljön a nyomtatott öntapadó címke. Ha a nyomtatott címke vonalkódot is tartalmaz minden esetben a beállítási folyamat során teszteljük, ellenőrizzük több típusú vonalkódolvasóval, így garanciát tudunk vállalni munkánkra.

 

Flexo címkenyomtatás

Flexo címkenyomó gépeink minden egyedi ügyféligénynek megfelelnek, számos szolgáltatással, mint hát- és ragasztóoldali nyomtatás, laminálás, fóliázás, prégelés. A flexo nyomási technológia prémium minőségű öntapadós etikett címkék gyártását és nyomtatását lehetővé.

A tekercses címkék flexo technológiával történő előállítása forradalmi lépésnek számít a címkézési szektorban. A flexo címkenyomtatási módszer gyors és hatékony gyártást tesz lehetővé, előállítva prémium minőségű, tekercses öntapadó címkéket, amelyek ideálisan alkalmazhatók a mai piaci termékkínálat kielégítésére.

 
 
Flexo címkenyomtatás

Hogy működik a flexo címkenyomtatás és milyen jellemzőkkel bír ez a gyártási folyamat?

A flexo címkenyomtatás egy kiemelkedő nyomtatási technika, amely közvetlenül az öntapadó anyag felületére hordja fel a tintát. A módszer lényegében egy rugalmas nyomóformán (klisén) alapul, ami gumi vagy fotopolimer lehet, aszerint, hogy milyen a nyomdagép konfigurációja. A festék a klisére felvitele után közvetlenül kerül az öntapadó címke alapanyagra, amely változatos lehet – papírtól kezdve, direkt termál papíron át, műanyagon és textilen keresztül.

 

UV InkJet címkenyomtatás

Az öntapadós címkenyomtatáshoz a legmodernebb UV InkJet technológiát is alkalmazzuk, amely klisé használata nélkül teszi lehetővé a nyomtatást. A címkék formáit lézeres technológia segítségével alakítjuk ki, így külön vágószerszám beszerzése nem szükséges.

Az UV InkJet címkenyomtatási módszer az egyik legújabb fejlesztés a tekercses öntapadó etikett címkék gyártásában, amely megújítja a nyomtatott matricák előállítását, kiváló sebességű és hatékony folyamatot kínálva.

 
 
UV InkJet címkenyomtatás

Hogy működik az InkJet címkenyomtatás, milyen jellemzőkkel bír ez a gyártási technológia?

Az UV InkJet, avagy digitális címkenyomtatási eljárás középpontjában egy forradalmi digitális nyomtatási technika áll, amely UV-fényre reagáló speciális tintákat használ. E tinták a címkére felvitelkor az UV fény hatására azonnal megszilárdulnak, eredményezve azonnali száraz, tapintásra ellenálló felületet. Ez az innovatív címkenyomtatási módszer széles körű anyagokra alkalmazható, beleértve a papírt, a direkt termál papírt, a műanyagot és akár a textil anyagokat is.

 

Egyszínű tekercses címkenyomtatás

A címkenyomtatás területén különösen kedvelt szolgáltatásunk az egyszínű – tipikusan fekete – címkenyomtatás, amit korszerű ipari tekercses nyomtatóinkkal végezünk. Ennek a címkenyomtatási módszernek az az előnye, hogy rendkívül gyorsan képes működni, nem igényel bonyolult előkészítést, és lehetővé teszi, hogy minden egyes címke egyedi tartalommal rendelkezzen. Büszkék vagyunk arra, hogy országos szinten is az egyik legnagyobb ilyen nyomtatókapacitást működtetjük.

Nagyobb mennyiségű címkenyomtatási megbízások során nemcsak közvetlen megrendelőinknek, hanem más nyomdáknak is kínálunk nyomtatási szolgáltatást, lehetőséget nyújtva nekik kapacitásaik kiterjesztésére.

 
 
Egyszínű tekercses címkenyomtatás

Hogy működik az egyszínű tekercses címkenyomtatás?

Az egyszínű tekercses címkenyomtatási feladatokhoz eszközparkunk 300 és 600 dpi felbontású Zebra és Sato ipari címkenyomtatókból áll, amik ezen a területen a csúcsminőséget képviselik. 220 mm szélességig tudjuk a címkenyomtatási feladatokat vállalni, amit igény esetén nem csak tekercsben, hanem vágva/darabolva is tudunk szállítani.

Az ország legnagyobb tekercses címke raktárkészletével rendelkezünk, így a legtöbb egyszínű címkenyomtatási munkához raktárról tudjuk az alapcímkét biztosítani. Tucatnyi alapanyag típus és több száz méret áll rendelkezésre az azonnali címkenyomáshoz. További előnyünk, hogy 12 nagyteljesítményű ipari címkenyomtató várja a megrendeléseket, így hatékonyságunk is páratlan!

 

Címkenyomtatási megoldásaink főbb iparágai

 

Autóipari címkenyomtatás

Autóipari címkenyomtatás

Az autóipar számára nyújtott címkenyomtatási szolgáltatásunk kulcsfontosságú, melynek célja a legmagasabb iparági sztenderdek teljesítése minőségi öntapadós címkéinkkel. E szolgáltatások közé tartozik az autóülések alvázára kerülő azonosító címkék, a fogyasztói információkat közvetítő jelzések (például gyermekülés használatát ismertető címkék), gyártmánytáblák, emblémák készítése, valamint az RFID technológiával ellátott izolációs és tömítőelemek címkézése is.

 
Elektronikai ipar címkenyomtatás

Elektronikai ipar címkenyomtatás

Az elektronikus eszközök gyártásának és piacra kerülésének több szakaszában is rendelkezésre állunk. Címkenyomtatási szolgáltatásunk e területen belül magában foglal például az azonosító címkéket, adattáblákat és energiacímkéket.

 
Élelmiszeripari címkenyomtatás

Élelmiszeripari címkenyomtatás

Az élelmiszeripar szigorú előírásai miatt elengedhetetlen, hogy a termékekre helyezett öntapadós címkék megfelelően tapadjanak és a használat ideje alatt is olvashatóak maradjanak. Évtizedek óta biztosítunk magas minőségű címkenyomtatási szolgáltatásokat, így képesek vagyunk minden specifikus igényt kielégíteni. Széles körű együttműködéseink révén, mind nagy élelmiszer-kereskedelmi láncokkal, mind kisebb, családi üzletekkel dolgozunk, így változatos alkalmazási lehetőségeket kínálunk.

 
Kereskedelmi címkenyomtatás

Kereskedelmi címkenyomtatás

A kereskedelmi szektorban a címkenyomtatás elengedhetetlenek a termékek azonosításában és megkülönböztetésben, emellett a vásárlás előtti marketing kommunikáció fontos eszközei. Ezek a nyomtatott öntapadó etikett címkék tartalmazzák a termék jellemzőit, összetevőit, vonalkódját, biztonsági figyelmeztetéseit, veszélyességi szimbólumokat, feldolgozási utasításokat és az árat, miközben kiemelik a márka fő értékeit.

 
Egészségügyi címkenyomtatás

Egészségügyi címkenyomtatás

A betegellátáshoz és az orvostudományi kutatáshoz szükséges minták azonosítása csak a legnagyobb fokú precizitással történhet. Címke gyártó nyomdánk az orvosi laboratóriumok, szövet-és sejtbankok, valamint véradóhelyek jelölőrendszereinek gyártását és nyomtatását is vállalja: ez többek között azonosító címke, biztonsági címke, vegyi címke, valamint készletcímke nyomtatását foglalja magában.

 
Logisztikai, raktári címkenyomtatás

Logisztikai, raktári címkenyomtatás

A logisztika és raktári folyamatok során kritikus a műveletek zökkenőmentessége, gyorsasága és megbízhatósága. Ebben nélkülözhetetlen szerepet játszanak az öntapadós logisztikai etikett címkék, amelyek garantálják a küldemények precíz kiszállítását és a belső logisztikai tevékenységek támogatását. Automatizált raktárakban használt paletta- és helymegjelölő címkéknek erős tapadásra és jó olvashatóságra van szükség különböző anyagokon, mint fa, fém és fólia.

 

 

A leggyakoribb címkenyomtatásai munkáink

A címkenyomtatási munkáink során minden felhasználásra tudunk ideális alapanyagú és ragasztójú öntapadós etikett címkét biztosítani, legyen szó bármilyen speciális alkalmazásról is! Bizonyos felhasználási körülmények megkövetelik a kellékanyag tesztelését a felhasználási környezetben, melyhez minden esetben mintát biztosítunk.

 

 

Gyakori kérdések címkenyomtatással kapcsolatban

Mi az a címkenyomtatás, és hogyan működik?
 

Cégünk az öntapadó etikett címkenyomtatás szolgáltatását nyújtja azoknak a vállalkozásoknak, akik nem rendelkeznek saját címkenyomtatóval. Gépparkunk széles választékot kínál az egyszerű vonalkódos címkéktől a színes prémium etikettekig. Egyedi címkenyomtatási technológiánk lehetővé teszi az egyedi tartalmak és adatbázisok használatát is. Raktárkészletünk Közép-Európa egyik legnagyobb tekercses etikett címke választékát kínálja, így rövid határidővel tudunk alapanyagokat biztosítani a legtöbb matrica nyomtatási feladathoz. Vállalkozásunk piacvezető a címkenyomtatás terén, és törekszik arra, hogy az ügyfelek minden igényét kielégítse.

Milyen anyagokból készülnek a bérnyomtatott etikett címkék?
 

Az alapanyagot alapvetően a nyomtatott címke felhasználása határozza meg. A bérnyomtatott címke készülhet hőérzékeny direkt termál papírra, normál papírra, műanyag- vagy textil alapanyagra is.

Milyen technológiát alkalmaznak a címkenyomtatás során?
 

Több mint 20 éves tapasztalatunk alapján nagy gépparkkal rendelkezünk és az egyszínű transzfer technológia mellett INKjet és Digit nyomtatási technológiát is alkalmazunk, attól függően, hogy az adott bérnyomtatási feladat mit kíván meg. Így nem okoz gondot, ha egy egyszerű vonalkódos címkéről van szó, de egy prémium termék csomagolására szolgáló színes, lakkozott termékcímke gyártására is van megoldásunk.

Mennyibe kerül a nyomtatott címke?
 

Az etikett címkenyomtatás ára csak a pontos részletek ismeretében határozható meg, hiszen függ a mérettől, mennyiségtől, alapanyagtól, gyártási technológiától,határidőtől is. Kérjen ajánlatot, nem fog csalódni!

Milyen formátumokban lehet elküldeni a nyomtatandó címkék tervezetét?
 

Ez nagyban függ, hogy milyen típusú címkenyomtatásra van igény. Abban az esetben, ha csak egy színben nyomtatunk szöveges, vonalkódos címkét elegendő, ha egy e-mailban elküldi a szöveget az esetleges igényekkel együtt. Ha digitális többszínű gyártásra lesz szükség, abban az esetben már vektorgrafikus (pdf, cdr, stb.) anyagot várunk. Ha nem rendelkezik nyomdakész formátummal, mi akkor is tudunk segíteni! Cégünk tapasztalt csapata rövid határidővel, felár ellenében vállalja nyomtatott címkék tervezést is.

Mennyi idő alatt készül el a címkenyomtatás?
 

Pontos választ csak a részletek ismeretében tudunk adni, de ha az alapanyag raktáron van (Közép-Európa legnagyobb címke készletéből válogathat!), akkor akár 1-2 munkanapon belül is átveheti a nyomtatott címkét. Abban az esetben, ha színes digitális nyomtatásra van szükség, ahol nyomdai előkészületeket is igényel a címkenyomtatás ez akár 1 hét is lehetséges.

Hogyan vehetem át a megrendelt nyomtatott címkét?
 

A címke bérnyomtatási folyamat végeztével az elkészült öntapadó etikett címkéket saját autónkkal, vagy szerződött futárszolgálattal szállítjuk ki az országban.

 

5 tipp, hogy rendeljen nyomtatott etikett címkét:

A vonalkódolvasók lényege, hogy az adatokat a vonalkódból dekódolják és továbbítják a számítógép, tablet, okostelefon vagy pénztárgép felé. A vonalkódolvasók segítségével könnyebbé válnak az értékesítési, logisztikai és árukiadási folyamatok, hiszen gyorsan és pontosan beolvashatók a termékek vonalkódjai. A vonalkódolvasók különböző típusai közül választhatunk a felhasználási igényeinknek és környezeti körülményeinknek megfelelően. Fontos szempontok a következők:

1. Határozza meg milyen alapanyagra történjen a címkenyomtatás

Az alapanyag kiválasztásánál fontos figyelembe venni a címkézés környezetét és a kívánt tartósságot. Az alábbiakban részletesebben ismertetjük az egyes alapanyagok jellemzőit:
Thermo alapanyag: A thermo alapanyagokat közvetlen hő hatásával (festékszalag nélkül) nyomtathatók, és általában száraz és normál hőmérsékleti körülmények között ajánljuk.
Papír alapanyag: A papír alapanyag thermo-transzfer eljárással (festékszalaggal) nyomtatható. Általában száraz körülmények között használják, ellenáll a súrlódásnak és a napfénynek. Ez az alapanyag hosszú távon is megőrzi az információkat.
Műanyag alapanyag: A műanyag alapanyagokat olyan címkék gyártásához használják, amelyek különleges vagy extrém igénybevételnek vannak kitéve. Ezek az alapanyagok rendkívül ellenállóak a nedvességgel, vegyi anyagokkal, mechanikai igénybevétellel és szélsőséges hőmérséklettel szemben. Kiváló minőségű nyomtatást eredményeznek, és alkalmasak mind kül-, és beltéri alkalmazásokra. Az elektronikai, autóipari és vegyipari területeken széles körben alkalmazzák.

2. Gondolja át milyen méretű etikett címkét tud elhelyezni a terméken

A címkeméret kiválasztásánál figyelembe kell venni az adott termék méretét, formáját és a címke elhelyezésére rendelkezésre álló területet. A címke nem lehet túl nagy vagy túl kicsi ahhoz, hogy jól látható legyen a terméken.
A méretének kiválasztásakor továbbá figyelembe kell venni a rajta szereplő információk mennyiségét és olvashatóságát. A címke méretének elegendő helyet kell biztosítania a szükséges információk megjelenítéséhez, miközben a betűk és a vonalkód jól olvashatóak maradnak.

3. Tervezze meg, hogy milyen adatok kerüljenek a nyomtatott címkére

A nyomtatott címkéken megjelenő adatok nagymértékben függenek az adott termék, vállalkozás vagy iparág specifikus igényeitől. A címke legfontosabb szerepe általában a termék azonosítása és követése, ezért a címkére kerülhetnek olyan adatok, mint a termék neve, modellszáma, gyártási száma vagy vonalkód. A termék mennyiségi adatai szintén gyakran fontosak az értékesítési és logisztikai folyamatok során, így a címkéken megjelenhetnek például a termék súlya, mérete, kapacitása vagy térfogata. Ha a termék értékesítése is cél, akkor a címkén szerepelhet az ár, akciók, kedvezmények vagy akár a termék valutaegysége is. A termék minőségét vagy tanúsítványait is feltüntethetik a címkén, ez lehet például az ISO minősítés, a gyártási és minőségi szabványok, vagy az allergén összetevőkre vonatkozó információk. Bizonyos termékek esetén fontos lehet a használati utasítás vagy biztonsági figyelmeztetések elhelyezése a címkén, legtöbbször különösen igaz az élelmiszeripari termékekre vagy veszélyes anyagokra. A vállalkozás logóját, nevét vagy márkaidentitását is elhelyezhetik a címkén, amely nagy mértékben hozzájárul a márkaismertséghez és promóciós célokhoz.

4. Tervezze meg, hogy milyen színű nyomtatással készüljön a címke

A címke színének kiválasztása számos tényezőtől függ, beleértve a termék jellegét, a vállalkozás arculatát, a célcsoport preferenciáit és a címke olvashatóságát is. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos szempontot, amelyet mindenképp érdemes figyelembe venni a színválasztásnál. A legfontosabb szempont az olvashatóság, hiszen a kontrasztszegény címkék nem tudják funkciójukat ellátni, így minél nagyobb kontraszttal kell tervezni a címke alapanyagának és a nyomtatásnak a színét, hogy kellően figyelemfelkeltő legyen. Ajánlott továbbá a márkaazonosság figyelembevétele, hiszen a vállalat színei marketing eszközként hathatnak, figyelemfelkeltő címke csalogató lehet a márkahű ügyfelek számára.

5. Kalkulálja ki mennyi nyomtatott címkére van szüksége

A címkék szükségletének kalkulálásához több tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például a címkézendő termék mennyisége és termelési és forgalmazási folyamat tervezett üzemének meghatározása, hogy nagyjából mennyi címke szükséges egy adott időszakra. Javasolt továbbá valamennyi pót és tartalék címkéket készletezni, hiszen így elkerülhető, hogy az esetleges váratlan felhasználására vagy hibák kijavítására miatt elhasznált címkék fennakadást okozzanak.

Kérjen ajánlatot címkenyomtatásra szakértő kollégáinktól!

 

 

Legutóbb megtekintett termékek

Összehasonlító
Összes elem törlése